Хто він, дідусь, який прочитав вірш Кобзаря у Володимирі?

9
65
Хто він, дідусь, який прочитав вірш Кобзаря у Володимирі?
Дмитро Себій, із села Верба Володимир-Волинського району, 29 липня так прочитав вірш Шевченка на площі у Володимирі, що священики та прихожани УПЦ МП розвернули хорогви і пішли з офіційного святкування Дня міста.

Тож, хто він, дідусь, який з такою силою читає Шевченка і що його привело на площу?

На Волині Дмитро Себій людина досить відома. Його часто називають найстаршим фермером краю.

Дисидент, адже свого часу судилося чоловікові пережити переслідування влади і спецслужб.

Він товаришував із Левком Лук’яненком, був знайомий із В’ячеславом Чорноволом. Був одним із засновників Волинської крайової організації Народного Руху України.

У 80-х роках Себій очолював на Волині Гельсінську спілку.

Він до сих пір береже протоколи обшуку його оселі працівниками прокуратури і КДБ, акти опису майна. Бо громадянська позиція йому не минулася дарма. Влада не раз присилала в його оселю представників спецслужб. У хаті шукали літературу, яка ганьбить радянську владу.

Дмитро Себій має гарну домашню бібліотеку. Має добру пам’ять, часто цитує Шевченка, Франка і каже, що мало багато читати, треба вміти думати й аналізувати.

Сьогодні Дмитрові Себію 76 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
65

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай Боже Йому здоров'я!
Відповісти
Кохайтеся, чорнобриві,
Та не з москалями,
Бо москалі - злії люди
Роблять лихо з вами...
Відповісти
Дякувати богові, що у нас є такі люди, як Дмитро Себій.
Слава Україні !
Відповісти
так це ж типовий стукач тих часів. але ж люди лохи)
Відповісти
Українці мають дуже погану рису - ідеалізувати людину по одному випадку. Бо насправді це - випадковість. Найстраший фермер, як ви пишете, до фермерства не приклав нічого, окрім як увірвав свого часу під час розпаювання колгоспу трактора. А знаєте, нащо? бо на тому тракторі все фермерське господарство, і на своєму в прямому значенні горбові тягнула все життя його дружина Надія. Вона орала, садила. полола, збирала в той час як він книжки читав і вірші вчив. А на площу його привело те саме що і всі 30 років - того вірша він розказує там КОЖЕН РІК!!!! просто виходить виступати ПСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ заходу. Тому не вірш вплинув на московських попів, не треба ілюзій. Просто цей дід всім за стільки років набрид. На жаль. ми готові підхопити лемент, шукати месію в Наді савченко, порошенкові однотуровому, усику і себієві....
Відповісти
Дякую, дядьку, так їх, залєських потвор!
Відповісти
Молодец! Горжусь!
Відповісти
Какое отношение имеет Шевченко Т.Г. к бандерлогам? Никакого. Цитируйте шухевича и бандеру. Д.Б..
Відповісти
Щиро вітаю Вас, пане Дмитре, з Вашим Днем народження і від усього серця зичу Вам міцного здоров'я, родинного щастя та наснаги у Вашій подальшій діяльності! Не забуду, як ми з Вами разом утверджували Народний Рух на нашій Волинській землі! Отож, многая літа Вам, пане Дмитре!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні