Гірники - проти закриття шахти №9 у Нововолинську. ВІДЕО

0
-5
Гірники - проти закриття шахти №9 у Нововолинську. ВІДЕО
Шахту №9 Нововолинська хочуть реорганізувати. Однак, колектив проти. Кажуть, що це призведе до повної ліквідації копальні.

При річному видобутку вугілля у 116 тисяч тонн, підприємство може працювати ще мінімум 13 років запевняють робітники. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

У ДП «ВолиньВугілля», куди входить дев'ята шахта, переконують, що нічого закривати не збираються, а хочуть реорганізувати власну роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно: шахту №9 у Нововолинську закривають

«Я думаю що буде створене нове підприємство, не буде так багато боргів, як є на «ВолиньВугілля». Самостійне, нове. Буде проведений конкурс на керівника нового. Так само як «ВолиньВугілля» - моє бачення, що там теж буде реорганізація, скорочення частково апарату», - каже керівник ДП «ВолиньВугілля» Андрій Пилипюк.

Гірники ж цьому не вірять і впевнені, що їх хочуть позбавити робочих місць.

«Ми і наш трудовий колектив і особисто я проти цієї реорганізації. Я сам працював на 5-й шахті , так само перша. Вона ні до чого доброго не приводить, тільки до закриття підприємства. Людей виганяють на вулицю, люди хай собі там думають», - обурюється гірник Андрій Міщук.

Щоб шахту не закрили, працівники звертались не в одну структуру.
«Кожен місяць по три звернення і на всі правоохоронні структури звертався по декілька разів по кругу. До міністра Насалика я думаю нема чого звертатись, але я думаю, що то він це все організував», - розповів керівник профспілки шахти №9 Василь Гура.

Наказ про реорганізацію дев'ятої копальні надійшов з Міністерства енергетики і вугільної промисловості України. У самому розпорядженні і справді про закриття шахти не йдеться.

«Зробили якийсь ажіотаж, шантаж деяких наших працівників, хоча я ж кажу, що мені потрібно зробити нормальну інвентаризацію, передати підприємство. Тому я збирав вас і за спиною не хочу нічого робити. Документи збираються, прийде час я буду змушений їх підписати», - повідомив Володимир Юрків, директор шахти «Нововолинська».

Відтак, гірники шахти №9 ухвалили рішення призупинити відвантаження вугілля. Поки керівництво не пояснить їм деталей цієї реорганізації.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні