Школа №27 восени не запрацює? ВІДЕО

0
6
Школа №27 восени не запрацює? ВІДЕО
Луцьку школу №27 можуть не відкрити до першого вересня. Хоч будівельні роботи цьогоріч уже завершили.

Та на обладнання для навчального закладу у 55-му мікрорайоні міста не вистачає близько 14 мільйонів гривень. Ці гроші можна знайти у державному бюджеті, утім - не раніше осені. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

А от влітку врятувати ситуацію могли кошти луцької казни. Принаймні про це йшлося на нещодавній нараді з питань відкриття 27-ї школи, яка відбулася у стінах облдержадміністрації. Участь у ній взяли керівники міста і області, а також народний депутат Ігор Лапін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для 27 школи у Луцьку куплять проекторів на мільйон гривень

«Вже проведені тендери, потрібно ще закупити обладнання. Попередньо були розмови, щоб міська рада виділила ще додатково там 14,6, якщо я не помиляюсь. Щоб вони їх виділили додатково за рахунок перерозподілу бюджету, за рахунок перевиконання надходжень, а їм потім на їхні інфраструктурні об'єкти, які міська рада поставила собі за завдання на цей рік, компенсуємо за рахунок соцеконому депутатського», - сказав Ігор Лапін.

За словами нардепа, кошти з державного бюджету, згідно з процедурою, можуть надійти лише восени. Тому представникам Луцької міської ради запропонували, аби ті посприяли виділенню грошей на міську школу з міського бюджету.

Втім, на останній сесії міськради, яка відбулася 25 липня, такого питання навіть не виносили.

«На жаль, посеред календарного року таку суму відшукати дійсно для міста важко. Поки що ситуація про виділення чи не виділення таких коштів не йде, адже місто виконало повністю свої зобов'язання, виділивши на 27 школу, як і було передбачено 10 мільйонів гривень. Школу, звичайно, треба відкривати, але чомусь, не знаю, всі згадують за місто, але ніхто не згадує за пана Лапіна», - зауважив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Втім, нардеп Лапін каже, що пропонував чиновникам Луцькради вихід з ситуації - профінансувати запуск школи влітку, натомість восени держбюджет профінансує інші об’єкти міста. У міській раді на пропозицію не пристали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку шукають директора нової школи №27

Якщо до кінця липня для школи не знайдуть 14 мільйонів гривень, найвірогідніше, що навчальний рік цьогоріч тут так і не розпочнеться. При цьому на депозитних рахунках міської ради залишається 38 мільйонів гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні