На Волині відзняли українсько-чеське кіно. ФОТО

0
11
На Волині відзняли  українсько-чеське кіно. ФОТО
На Волині завершилися зйомки повнометражного українсько-чеського фільму «Пофарбоване пташеня».

5-го липня на мосту через річку Сазава біля селища Кацов зняли фінальний кадр кіно. Про це йдеться на сайті Державного агентства України з питань кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після зйомок фільму у волинському селі залишились гори сміття

Цей момент став кульмінаційною точкою восьмирічної підготовки: два роки зусиль, щоб отримати право на екранізацію і сімнадцять версій сценарію, розробка яких зайняла три роки. Решта часу пішла на пошуки фінансування розробленого проекту.

Зйомки відбувалися протягом 16 місяців в Україні, зокрема в Сваловичах на Волині, Словаччині, Польщі та Чехії. Загалом на 43 локаціях, приблизно 100 знімальних днів, протягом яких було знято 263 сцени, 1520 кадрів та зроблено 3531 дубль.

Разом з головним героєм, 11-річним Петром Котляром з Чеського Крумлова, у фільмі зіграло багато відомих акторів: Удо Кір, Джуліан Сендз та Баррі Пеппер, у тому числі світових зірок Гарві Кейтель та Стеллан Скарсгард.

Також у фільмі знімалися Тім Калкхоф з Німеччини, Алла Соколова з України, Леч Деблік з Польщі, Джулія Валентова та Мартін Нахалка зі Словаччини та багато чеських акторів: Міша Долежалова, Дженек Пеха, Їтка Швансарова, Радім Фіала та Петр Ванек.

Фільм, знятий оператором Володимиром Смутним на чорно-білу плівку 35мм в форматі Cinemascope, зараз перебуває на стадії постпродукції.

Усі візуальні та аудіороботи виробники планують завершити до кінця лютого наступного року. Світова прем’єра фільму запланована на травень, а вихід у кінопрокат – на вересень 2019 року.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні