У російському СІЗО утримують волинського залізничника

0
7
У російському СІЗО утримують волинського залізничника
У СІЗО в Москві утримують ще одного українця. 11 липня цього року Федеральна служба безпеки Росії затримала провідника з Рівного Сергія Бугайчука, який працює у пасажирському вагонному депо «Ковель».

Про це повідомив Марк Фейгін, громадський захисник незаконно засудженого в РФ журналіста агентства Романа Сущенка, посилаючись на «Постанову про обрання запобіжного заходу Бугайчуку С. Н.», - пише «Укрінформ».

«З'явилася нова історія з українським заручником у Росії. Це провідник з Рівного Сергій Бугайчук. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою». Простіше кажучи, сидить у СІЗО Лефортово», - повідомив Марк Фейгін.

У черзі на відвідування Романа Сущенка, адвокат поспілкувався з дружиною Сергія Бугайчука. З’ясувалося, що його затримали 11 липня 2018 року за підозрою у незаконному перевезенні зброї.

«Йому інкримінують те, що він у складі групи осіб із трьох чоловік (одного з яких названо лише на ім'я) нібито переправляв через українсько-російський кордон для подальшого перепродажу зброю — пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета «Макаров»», - розповів адвокат.

Цю справу ведуть співробітники Слідчого управління ФСБ Росії. У постанові про арешт Сергія Бугайчука вказується, що за «тяжкий злочин», в якому його звинувачують, передбачено «безальтернативне покарання» на строк більше трьох років. Однак у ч. 3 ст. 222 КК РФ йдеться, що відповідний злочин «карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років зі штрафом».

При цьому винним в інкримінованому діянні залізничник себе не визнав. На перших засіданнях суду йому було надано «адвоката за призначенням».

Зі слів Марка Фейгіна, нині Консульство України займається пошуком для захисту Бугайчука адвоката за угодою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні