В Україні є всього 12 доз сироватки від ботулізму

1
2
В Україні є всього 12 доз сироватки від ботулізму
Всі сироватки від ботулізму, які має в своєму розпорядженні Україна, зосереджені на одному складі під Києвом.

Про це в інтерв’ю УНН розповіла ведучий інфекціоніст України Ольга Голубовська.

За її словами, кількість сироватки від ботулізму в Україні дуже мала, а хворим доводиться добувати сироватку контрабандними шляхами.

"На сьогодні в Україні є 12 доз сироватки, уся вона сконцентрована на одному складі біля Києва. Це все одно, що її нема. Ось, наприклад: зараз в Олександрівській лікарні лежить хлопець з ботулізмом. Його друг - у Донецькій області в реанімації. Ясна річ, як і всі, він купив сироватку контрабандним шляхом. Цей контрабандний препарат врятував життя десяткам людей. Якби його не було - смертність від ботулізму була б ще більшою", - розповіла Ольга Голубовська.

Лікар додала, що в 2017-му році було зареєстровано 200 випадків захворювання на ботулізм в Україні, а в 2018-му від цієї інфекції вже загинуло п’ятеро людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Внутрішня війна жидів проти корінних мешканців країни налице! Якщо люди не схаменуться, попи і жиди своє кроваве діло дороБлять!((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні