У Луцьку не змогли заборонити шкільні «побори»

2
5
У Луцьку не змогли заборонити шкільні «побори»
У Луцькраді не змогли заборонити збирати гроші у школах та садочках на потреби освітнього закладу.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради 25 липня, - пише ІА ВолиньPost.

У проекті рішення «Про заборону незаконного збору та обігу готівкових коштів та забезпечення заходів щодо запобігання корупції у навчальних закладах м. Луцька» йшлося, що в окремих закладах примусово збирають кошти на проведення ремонтів та зазначалось про нецільове використання коштів. Тому проект розглядали, аби врегулювати це питання.

Відтак, пропонувалось категорично заборонити збір готівки коштів з батьків учнів та вихованців закладів освіти для вирішення фінансових питань, пов'язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведення ремонтних робіт тощо. Натомість юридичні особи могли б добровільно вносити гроші з обов'язковим оформленням відповідної документації та відображенням у бухгалтерському обліку через державний банківський рахунок школи.

Також однією із основних вимог було звітування про використання благодійних та спонсорських коштів перед педагогічними колективами, радами та піклувальними радами навчальних закладів, батьківською громадськістю.

Натомість керівники навчальних закладі могли б залучати кошти громадських організацій, підприємств, комерційних структур та окремих громадян, які хочуть здійснити благодійність, у передбаченому законом порядку. Окрім того, на сайті закладу мали б щомісячно публікувати звіти про залучення та використання благодійних коштів.

Депутат Борис Смаль зауважив, що у більшості шкіл створені благодійні фонди, які регулюють ці питання.

«Кошти як збиралися готівкою батьками, так і збираються», - відповіла депутат Анна Мовяк.

За її словами, відповідні фонди є далеко не у всіх навчальних закладах та й проект рішення не поширюється на діяльність фондів.

«Це все врегульовано законом. Ми просто закриваємо деякі «лазєйки», через які це роблять в його обхід», - підсумувала обраниця громади.

Однак у підсумку проект рішення не назбирав достатньої кількості голосів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо хочете зберегти школи не чіпайте батьківські кошти порада завгоспа на пенсіи
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/yakoyu-bude-zima-2017-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/kodeks/kved-v-ukra%D1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-sichni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/misyachnij-kalendar-strizhok-na-kviten-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/stipendiya-v-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні