Містичне болото: рослина, яка вбиває, і острів Безіменний посередині. ФІШКА ВОЛИНІ

0
3
Містичне болото: рослина, яка вбиває, і острів Безіменний посередині. ФІШКА ВОЛИНІ
У нетрях Черемського болота можна побачити рослину з дольодовикового періоду – росичку.

Унікальне Черемське болото, яке знаходиться на території Черемського природного заповідника, має кілька «родзинок». Тільки тут можна побачити рослину, про яку ми знаємо зі шкільних підручників з біології – рідкісну росичку.

Маленька рослина росте по всьому болоту. Вона має червоні війки, на кожній із яких щось схоже на краплю роси. Коли комахи потрапляють на ці війки, рослина виділяє кислоту, яка фактично розчиняє їх. Саме тому росичку називають рослиною-хижаком. Науковці стверджують, що росичка дожила дотепер із дольодовикового періоду.

Посередині болота – острів, який називається Безіменним. Це шматок суші з деревами. До острова веде дерев’яна кладка, зроблена працівниками заповідника. Адже болото – дуже підступне, там справжня трясовина.

Як добратися:

Черемський природний заповідник знаходиться у Маневицькому районі. Відстань від Луцька – 77,4 км. За селом Лишнівка на трасі Луцьк-Любешів є вказівник із написом «Урочище Кухів Груд, Черемський природний заповідник».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні