Кропива, борщівник і бруд: яке майбутнє у ботанічного саду Луцька?

6
2
 Кропива, борщівник і бруд: яке майбутнє у ботанічного саду Луцька?
Колись на вулиці Шопена у Луцьку був ботанічний сад, який зник вже п'ятнадцять років тому, а питання про нього досі цікавить лучан.

Про це йдеться у сюжеті "12 каналу".

Десятки років на території поблизу Палацу учнівської молоді існували близько 200 видів рослин та 50 видів дерев. Скільки з них росте тут нині - невідомо, оскільки в 2003 році статус ботанічного саду у ділянки забрали і рідкісну флору занедбали.

У травні територію обстежила спеціальна комісія і таки знайшла рідкісні види рослин. Тож управління екології ОДА виступило з ініціативою, аби ділянці надали статус парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва. Але тут стикнулись із бюрократичними труднощами.

Для того, аби цей статус змінили, потрібно, аби цьому посприяла міська рада. Все ж управління готує документи до міністерства екології України, аби статус території змінили.

А в цей час вже багато років десять гектарів землі у самому центрі міста залишаються в занедбаному стані. Прибирають тут рідко, росте кропива, так що побачити ті самі рідкісні види рослин - майже неможливо через бур'яни. А ще подекуди росте отруйний борщівник.

Наразі територію парку прибирають під час загальноміських акцій. За частину відповідає дитяча залізниця.

Найбільше ж лучани опікуються скульптурою слоника біля Палацу учнівської молоді. Щороку його фарбують у різні кольори.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
депутатам видати коси - і нехай працюють
Відповісти
а коментарі з фейсом покровського видання не розміщає. маніпулює громадською думкою
Відповісти
все в навозі шприцах . треба сад .фінансування.а не ями .косогори реальні межі і обслуговивання
Відповісти
це не сад.ніде не рахується .тому і хащі.доведіть то що є існує . а не псевдо сади
Відповісти
Давайте там будинок, ні десяток будинків завальохаєм, ото краса буде. Нафіга нам ті дерева? Закатати в бетон і асфальт, щоб бруд у квартиру не нести. А замість дерев туйки посадимо, або ще якесь лайно. Вибачте не лайно, а шедевр садово-паркового мистецтва. Можна з пластмаси дерев натискати, зате прибирати не треба. Краса. Залізницю теж давно потрібно на металолом здати: нормальні діти повинні заліпати в смартфони, жлуктити пиво і ригати біля словника. В цій країні працюють тільки недороблені, є легші способи заробити гроші.
Відповісти
Довбаний Гугл. Біля слоника.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні