Учені створили екологічний пластик з панцира крабів

0
0
Учені створили екологічний пластик з панцира крабів
Учені з Технологічного інституту Джорджії створили біоматеріал з целюлози і хітину краба, який зможе замінити пластик.

Про це інформує 24 канал.

Щоб розробити екологічний аналог пластику, вчені використовували целюлозу – найпоширеніший природний біополімер, що видобувається з рослин. Хітин, який зустрічається у молюсків, комах і грибів і полілактид – полімер, який отримують з кукурудзи або цукрового очерету.

Суспензію з нановолокон хітину і нанокристалів целюлози дослідники нанесли на основу з полілактиду і дали висохнути, в результаті вийшла прозора плівка.

За словами автора розробки Карсона Мередита, по своїй міцності і практичності ця плівка не поступається поліетилентерефталату (ПЕТ) – одного з найпоширеніших нефтематеріалов, з якого зроблені більшість пакетів і пластикових пляшок. При цьому новий матеріал виявився на 67% менше проникним для кисню, ніж деякі форми ПЕТ. Це означає, що продукти в ньому будуть довше залишатися свіжими.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні