--> Старе місто ремонтуватимуть за грантові гроші | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Старе місто ремонтуватимуть за грантові гроші

0
-5
Старе місто ремонтуватимуть за грантові гроші
Луцька міська рада виграла грант у межах транскордонної програми "Польща-Білорусь-Україна", що передбачає реконструкцію частини замку, оборонного муру і монастиря єзуїтів.

Про це стало відомо 23 липня, на засіданні бюджетної комісії Луцької міськради.

За словами заступниці начальника міжнародного співробітництва Вікторії Гомонець, цей проект передбачає відновлення вежі Чарторийських у замку Любарта, оновлення фасаду монастиря єзуїтів, реставрацію оборонного муру замку, облагородження території, а також внутрішні роботи на цокольному поверсі вежі з влаштування музею лицарства. У цьому музеї будуть оригінальні експонати: шолом віртуальної реальності, воскові фігури, голограми привида.

У 2016 році виконком разом із адміністрацією міста Люблін подав проект, за яким передбачається ремонт та реставрація історичних пам'яток у Луцьку та Любліні, а також проведення спільних заходів у містах, аби поглибити їх зв'язки. Цьогоріч 17 липня міськрада отримала грантовий договір, погоджений всіма відповідними структурами польського міністерства. Втім, поки що жодна зі сторін його не підписала.

Проект стартує 1 серпня. Вони повинні бути виконані на 24 місяці. Ще три місяці грантодавці виділяють на звітність. Перші роботи виконуватимуть за власні гроші, оскільки транш гранту, швидше всього, отримають наприкінці року. За умовами, для реалізації проекту наймуть трьох людей. Менеджер проекту отримуватиме 700 євро, ще двомє працівників - по 500 євро без вирахувань.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, за яким принципом обиратимуть команду проекту.

"Ми просимо додати нам три штатні одиниці управління, які не будуть посадовими особами місцевого самоврядування. Обов'язково буде проведений конкурс за умовами грантодавця", - відповіла Вікторія Гомонець.

На реалізацію проекту передбачено 1 млн 419 тисяч євро. 90 відсотків - це грантові кошти, решту надає сама міська рада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні