Старі ліжка й обдерті стіни: згоранський санаторій не бачив ремонту півстоліття

0
-5
Старі ліжка й обдерті стіни: згоранський санаторій не бачив ремонту півстоліття
Дитячий протитуберкульозний санаторій "Згорани", у однойменному селі на Любомльщині, з часу його відкриття майже не змінився. Ті ж самі ліжка в кімнатах та обдерті стіни.

Оздоровчий комплекс функціонує за рахунок державних коштів. Їх нестача, каже керівництво санаторію, - основна причина застарілого вигляду. Про це йдеться у сюжеті 12-го каналу.

"Ті кошти, які нам виділяє держава з медичної субвенції. Ми і це могли зробити. А більше коштів, щоб покращити стан в нас немає", - каже головний лікар санаторію Олександр Сень.

Дещо у санаторії все-таки вдалося зробити. Зокрема, ремонт кімнат на другому поверсі, який досі триває, амфітеатр та соляну печеру. Інші ж приміщення, окрім новозбудованої адміністрації, потребують ремонту. Очільник області, який вперше відвідав заклад, від побаченого не в захваті.

"Рівня обласного санаторій, а так і з вигляду, і зсередини дуже захудалого вигляду. Якогось закинутого Чорнобильського району", - поділився враженням голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Однак, такі умови для оздоровлення не відбивають у дітей бажання тут відпочити. Зараз у санаторії оздоровлюється 175 школярів. За рік - трохи більше тисячі. Харчують у санаторії 5 разів в день. Для дітей передбачені фізіотерапевтичні та масажні процедури, купання, перебування у соляній кімнаті тощо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні