«Я проти розширення луцького сміттєзвалища», - Олена Твердохліб. ВІДЕО

1
9
«Я проти розширення луцького сміттєзвалища», - Олена Твердохліб. ВІДЕО
Голова Княгининівської громади Олена Твердохліб проти розширення сміттєвого полігону у селі Брище. Натомість вона каже, варто зосередитись на переробці відходів.

Нагадаємо, полігон у селі Брище хочуть розширити на чотири гектари. З таким проханням до Луцької РДА звернулась Луцька міська рада.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад каже, що нині на полігон приймають сміття не лише з Луцька, а й з усіх навколишніх сіл.

«Якщо не буде дозволу нам на збільшення полігону або якогось дієвого діалогу, то все-таки ми будемо відмовляти іншим громадам, які зараз вивозять туди сміття. Будемо просто забороняти вивозити несортоване сміття», - розповів посадовець.

Нову чергу луцького полігону площею майже 9 гектарів відкрили у 2015 році. Тоді переконували - місця вистачить щонайменше на десять років. Однак, зі слів голови Княгининівської громади Олени Твердохліб, воно закінчиться вже за два-три роки, якщо нічого не змінювати.

«У Луцьку може бути такий же сміттєвий колапс, як і у Львові. Я вже бачу черги з вантажівок, які вишиковуються перед святами», - каже вона.



«Сортувальна лінія, яка стоїть у Брищі, не встигає переробляти сміття, в неї дуже низька потужність. Вона зроблена на рівні кам’яного віку – люди перебирають те сміття вручну в нелюдських умовах», - переконує очільниця громади.

При цьому вона каже, що виділення ще чотирьох гектарів під звалище вирішить проблему лише на два роки.

«Я проти виділення землі під полігон, нам потрібно будувати сміттєпереробний завод, шукати інвесторів», - резюмувала Олена Твердохліб.

27 липня у Брищі відбудуться громадські слухання щодо розширення полігону.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а навіщо шукати інвестора,що центральна влада неможе з тих мільярдних єврокредитів побудувати такий завод,хоч якась з них користь буде
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні