--> Волинь отримає майже 100 мільйонів на Нову українську школу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинь отримає майже 100 мільйонів на Нову українську школу

0
2
Волинь отримає майже 100 мільйонів на Нову українську школу
Волинська область отримає з державного бюджету майже 100 мільйонів гривень на реалізацію проекту «Нова українська школа».

Про це стало відомо під час селекторної наради 17 липня за участі віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка та міністра освіти України Лілії Гриневич, повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Реформаторський освітній проект «Нова українська школа» стартує 1 вересня. Першокласники навчатимуться за новими програмами та із використанням новітніх підходів, матимуть нові підручники та обладнання тощо.

Для цього Кабінет Міністрів України затвердив освітню субвенцію у сумі 998 мільйонів гривень. Гроші будуть скеровані на закупівлю обладнання та меблів для нової української школи.

Для Волинської області на реалізацію освітнього проекту з державного бюджету виділили 97,379 мільйонів гривень. Зокрема, для початкової школи - майже 54 мільйона гривень, для інклюзивної освіти - понад 11 мільйонів гривень, для осучаснення і оснащення шкіл - 32,5 мільйони гривень.

Кошти розподіли і забезпечили співфінансування з місцевих бюджетів як цього вимагає постанова Кабміну: 10 % для району та ОТГ, 30% для міста. Тож нині в області тривають тендерні процедури.

«Закликаю області до внутрішньої дисципліни і за чітким графіком освоювати кошти освітньої субвенції. Важливо, щоб 1 вересня батьки та учні, прийшовши до школи, побачили перші зміни, зрозуміли, що оновлюється освітнє середовище», - зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні