Затриманий на хабарі луцький поліцейський у 2016-му не пройшов переатестацію

3
2
Затриманий на хабарі луцький поліцейський у 2016-му не пройшов переатестацію
Луцький поліцейський Руслан Макогончук, якого 11 липня затримали на хабарі у розмірі 3 тисячі доларів, після Революції Гідності не пройшов переатестацію. Проте невдовзі поновився на посаді через суд.

Поліцейський поновився на посаді у квітні, через два місяці після звільнення внаслідок переатестації.

Постанову про поновлення ухвалив Волинський окружний адміністративний суд за головування заступника голови суду Віктора Мачульського. Крім того, суд зобов’язав повернути Макогончуку 12,8 тисяч гривень відшкодування за час вимушеного прогулу.

Передувало цьому рішення атестаційної комісії. У січні 2016 року комісія у складі трьох чоловік одноголосно вирішила, що Руслан Макогончук не відповідає займаній посаді, а тому підлягає звільненню зі служби в поліції через службову невідповідність.

Комісія звернула увагу на незрозумілу мотивацію Макогончука щодо подальшої роботи, негативність до змін, низький професійний потенціал, корупційні ризики, ризик неприйняття нових цінностей та стандартів поліції. Також комісія зауважила, що Руслан Макогончук був не відвертим, уникав відповідей на запитання.

Руслан Макогончук
Руслан Макогончук


Під час одного з етапів атестації – тестування на знання законів та на загальні здібності Макогончук набрав 52 бали зі 120 можливих. При тому, що прохідними були 50 балів.

Утім суд, ухвалюючи рішення на користь Макогончука, взяв до уваги висновок екс-директора Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Гоги Грігалашвілі про те, що луцький поліцейський відповідає займаній посаді і загалом здібний працівник.

Також він врахував, що Руслана Макогончука 16 разів заохочували на посаді, він не має дисциплінарних стягнень і брав участь в антитерористичній операції.

Нацполіція спробувала оскаржити це рішення, проте Львівський апеляційний адмінсуд 16 листопада 2016 року залишив апеляційну скаргу без задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОКАЗАЛИ ВІДЕО ЗАТРИМАННЯ ЛУЦЬКОГО ПОЛКОВНИКА ПОЛІЦІЇ, ЯКИЙ ПОГОРІВ НА ХАБАРІ

До слова, затриманий на хабарі поліцейський працює в структурі 15 років – з 23-річного віку.

До останнього часу він займав посаду заступника начальника управління – начальника відділу моніторингу та зонального контролю Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Руслана Макогончука затримали після того, як він нібито отримав 3 тисячі доларів хабара від волинського поліцейського, аби допомогти йому уникнути кримінальної відповідальності.

Майже все життя пропрацювавши у правоохоронних органах, чоловік зумів назбирати на чималий будинок під Луцьком. Їздить на Volvo 2012 року і, як він зазначає у соцмережах, живе в Об’єднаних Еміратах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хм,то для чого було створювати різні "атестаційні комісії" якщо будь який продажний суд може скасувати її висновки?Я не здивуюся якщо черговий суд "відбілить" цього хабарника,звинуватить когось іншого,а з цього зрообить "жертву змови".
Відповісти
Не знаєш, не транди!
Все повертається бумерангом
Доказів що і як 0
Є лише куплена преса і якісний контент
Відповісти
А до речі запобіжний захід взагалі обирали Макогончуку, бо вчора бачив його в магазині "Сільпо" біля кінотеатру "Промінь"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні