У луцьких ставках масово гине риба

0
-3
У луцьких ставках масово гине риба
У Луцьку в ставках, які місцеві називають Кічкарівкою, загинула та поспливала риба.

Про це повідомили очевидці, - пише у вівторок, 10 липня, ІА «ВолиньPost».

Відомо, що на поверхні водойми побачили величезну кількість мертвої риби, тож люди забили на сполох і повідомили екологічну інспекцію.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, одразу ж створили комісію у складі еконіспекції, представників Держпрожспоживслужби та інших фахівців. Аби з’ясувати причину загибелі, фахівці взяли проби води у ставках і зразки мертвої риби.

За словами Олександра Ткачука, розглядають дві ймовірні причини загибелі риби: її могли або заглушити електровудкою, або отруїти певними хімічними речовинами. Але, за словами еколога, кожна з цих причин – малоймовірна.

«Кисень у воді в нормі. Навіть перевищує норму, тому задушитися риба не могла. Нітратів теж немає. Є перевищення по азото-омонійній групі. Ймовірно, з прилеглих будинків є несанкціоновані врізки каналізації у водойму. Але це не могло спричинити раптову і масову загибель риби», - сказав Ткачук.

Він додав, що екоінспекція рекомендуватиме Луцькій міській раді вжити заходів щодо розчищення водойми, оскільки там чимало водоростей, які «поїдають» кисень, а також є ймовірність того, у воду місцеві зливають каналізацію.

У Волинському рибоохоронному патрулі розповіли, що навряд причиною загибелі риби були електровудки. Мовляв, електровудка діє локально, у певному радіусі.

Тож наразі чекають результатів дослідження мертвої риби Держпродспоживслужбою.



Теги: риба, ставки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні