На Волинь прибув Президент України. ФОТО

3
-2
На Волинь прибув Президент України. ФОТО
На Ковельщину приїхав Президент України Петро Порошенко.

Візит відбувся у неділю, 8 липня. Порошенко прибув на Волинь з метою участі у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

Церемонія вшанування пам’яті загиблих українців почалася у Гончому Броді Ковельського району, де на Президента України чекало понад півтисячі лудей.

Петро Порошенко поклав квіти до пам'ятного знаку жертвам українсько-польського конфлікту 1943-1944 років у селі Гончий Брід на Ковельщині, а потому спільно з присутніми виконав Гімн України.

"Ми шануємо і пам'ятаємо кожного вбитого. Наші народи об'єднані спільним минулим. Тепер ми маємо міцні стосунки, маємо спільне європейське сьогодення і майбутнє. Трагедія Гончого Броду є гірким уроком для багатьох народів", - виступив Президент.

"Я хочу, щоб вся Україна почула, весь світ, що трагедія Гончого Броду, як і вся Волинська трагедія - це трагедія обох народів - українського і польського. Криваві сторінки нашої спільної історії мають бути суворою пересторогою. Ми не маємо права ставити сьогодення і майбутнє у залежність від минулого", - сказав Порошенко.

Крім того, Президент зазначив, що під час святкування 25-річчя Незалежності України на параді стояв поруч з Президентом Польщі Дудою і вважає це хорошим знаком для обох країн. Мовляв досягнуті тоді домовленості продовжують діяти.

Нагадаємо, у неділю, 8 липня, до луцького костелу Святих Апостолів
Петра і Павла завітав президент Республіки Польща
Анджей Дуда. Потому він вирушив в селище Олика, де за кошти поляків реставрують костел.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а то чого їх тут розносило,сподіваюся не до біди ,тьху-тьху.
Відповісти
Дурна баба, що ще сказати...
Відповісти
А де в цей час був Голова облради?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні