Виливати барду? Та це абсурд, – аграрій про заяви Поліщука щодо смороду

9
7
Виливати барду? Та це абсурд, – аграрій про заяви Поліщука щодо смороду
Керівник аграрної фірми «Україна-Баїв» спростував інформацію про те, що працівник їхнього підприємства зливав мелясну барду на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу і це викликало у Луцьку сморід.

Аграрій переконує: барда є надто цінним добривом, щоб її просто виливати.

Тим часом на цукровому заводі кажуть, що насправді зливали технічну воду. А міська влада, не розібравшись, поспішила зробити гучні заяви, адже потребує пояснень, чому у місті третій рік поширюються неприємні запахи.


«ЗРАДУ» ВИЧИСЛИЛИ «НА НЮХ»?

Заяву про те, що барду нібито зливають на поля фільтрації і це призводить до поширення неприємних запахів у місті, оприлюднив на своїх сторінці у Фейсбуці радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Відходи біоетанольного заводу ТОВ «БІО-ПЕК» знову зливають на території полів фільтрації, які знаходяться на території села Баїв біля Луцька. Вчора працівники відділу екології Луцької міської ради «впіймали на гарячому» представників ТОВ «Україна-Баїв», які зливали мелясну барду з заводу ТОВ «БІО-ПЕК» на поля фільтрації. Згідно товаро-транспортної накладної мелясна барда в кількості 30 тон прямувала з біоетанольного заводу в пункт розвантаження «Баїв-2», а приїхала на поля фільтрації», – написав Поліщук.

Як розповів головний еколог Луцька Анатолій Гламазда, до міськради надійшла скарга про те, що на відстійники Гнідавського цукрового заводу заїжджають асенізаційні автомобілі і зливають якусь речовину. Екологи виїхали на місце, дочекались автомобіля, який почав зливати рідину на поля фільтрації, зафіксували цей факт. Коли попросили показати документи, водій надав транспортні накладні, у яких було вказано про перевезення мелясної барди на ТОВ «Україна-Баїв».

«Аналіз не проводили. Зрозуміли, що це барда по накладній, а також по запаху і кольору», – пояснив еколог.

Ігор Поліщук повідомив, що на поля фільтрації зливають барду
Ігор Поліщук повідомив, що на поля фільтрації зливають барду


НЕ СМЕРДЮЧА, А РОДЮЧА?

Тим часом директор підприємства «Україна-Баїв» Ігор Павлович запевнив, що жоден із його працівників не зливав ніяких речовин на вказані фільтраційні поля. Натомість пояснив: у біоетанольного заводу купують барду та використовують її для підживлення ґрунту.

«Ми працюємо з «БІО ПЕКом» з минулої осені. За зиму внесли на свої поля більше 10 тисяч тонн барди, крім того, зберігаємо в лагунах ще десь 8-9 тисяч тонн, які будемо використовувати в майбутньому. Це дуже хороше добриво, багато господарств використовують його. Тому мене дивують оці заяви про те, що барду кудись зливають. Це – цінний продукт, приїдьте до нас і подивіться на посіви, де ми землю підживлювали бардою… надзвичайний ефект. Виливати барду? Це абсурд», – прокоментував аграрій.

Він запевнив: біля місця, де на його підприємстві зберігається барда, немає характерного запаху, на який скаржаться лучани.

«Запах є легкий, схожий ніби на квас. Але це зовсім не той запах, на який жалілися минулого літа. Я сам живу на вулиці Боженка, на ДПЗ, і пам’ятаю той запах, це було чути фекаліями. Сама барда і близько такого запаху не дає», – сказав Ігор Павлович.

Підприємець каже, що телефонував до Ігоря Поліщука, аби той спростував поширену інформацію, але посадовець не відповідає на телефонні дзвінки.

ТО ХТО Ж ЗЛИВАВ?..

Тим часом на Гнідавському цукровому заводі розповідають, що асенізаційний автомобіль, який зафіксували екологи, насправді зливав не барду, а технічну воду.

«Зараз відбувається підготовка до сезону виробництва цукру, ми промиваємо деяке обладнання. Після того, як водій завіз барду на підприємство «Україна-Баїв», він повіз цю технічну воду з цукрового заводу на поля фільтрації. Підтвердженням цього є транспортні накладні, але чиновники чомусь взяли до уваги інші накладні, в яких ішлося про перевезення барди на аграрне підприємство», – розповів голова правління ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад.

За його словами, міська влада не зверталася до керівництва заводу за роз’ясненнями після рейду екологів, а про ситуацію вони дізналися із допису Ігоря Поліщука у Фейсбуці.

«Якщо з’явилася підозра про те, що хтось щось зливає на наші поля фільтрації – чому не зателефонувати, не спробувати з’ясувати, в чому справа? Натомість, не розібравшись, Поліщук відразу пише в соцмережі… Таке враження, що комусь терміново треба знову знайти «крайніх», чому ж в Луцьку третій рік неприємний запах. Нагадаю, біоетанольний завод працює тільки два роки, а проблема зі смородом з’явилася на рік раніше», – зауважив Ростислав Новосад.

Накладна на ''змивки меляси'', які зливали на поля фільтрації
Накладна на ''змивки меляси'', які зливали на поля фільтрації


Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хтось з двох бреше, але один переконливо
Відповісти
Хоч в полішука ніс довгий,але розум куций.Якщо писати якусь хрінь,то краще в когось запитав би.А то вискочив як з конопель.
Відповісти
А він і є їх конопель.
Відповісти
А Поліщуку шо? Йому главне - свєтіться. Тіпа він про лучан дбає. А він думає, якби побільше міського бюджету списать і собі сп*здити.
Відповісти
Який народ тупий. Деректор заводу сказав і все, Поліщук дурак, так може і водій дурак що накладну показав, так може той хто виписав цю накладну. А може факт підробки документів після фактичного піймання на гарячому. І проста логіка. А для чого трубопровід з заводу, яким зливають нечистоти, щоб їх возити автомобілями. Логіку панове включайте. Зловили на гарячому і розказали на другий день казку про технічну воду тільки чомусь до цієї водички якась гадина накладну написала що небезпечний вантаж.
Відповісти
Дайте свідкам Палиці попіаритись, крайнього знайти, а то рейтинги вже до нуля доходять!
А от для цукрового заводу потрібно Трансбезпеку - 30,1 т вантажу. Що ж ви дороги нищите!
Відповісти
в районі ДПЗ , зараз смердить падлом і гноєм, не знаю чи має то відношення до цукрового заводу, а до ковбасників думаю має, чи може ніхто не знає куди вони вивозять відходи виробництва
Відповісти
Вони вже тижднів два туди щось зливають. І візуально це не вода, якась коричнева речовина. Думаю можна легко провести аналіз та інформацію або підтвердити, або спростувати. А цукровий отой відстійник куди зливають ніби спеціально готували, нагортали вали та зробили доїзд машин.
Відповісти
Адже усім відомо, що Поліщук лубіює меркантильні інтереси! І йому плювати на правду!((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні