На Світязі небезпечно купувати рибу. ВІДЕО

1
1
На Світязі небезпечно купувати рибу. ВІДЕО
Вугрі, товстолоби, соми та карасі. Прилавки ринку в селі Світязь ломляться під вагою різноманітної риби.

Чи не кожен турист, який відпочиває на волинському курорті, приходить сюди за смаколиками. Натомість експерти радять бути обережними, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

У сезон торговці працюють з ранку і до пізньої ночі. Купують товар у рибалок, а потім готують його вдома та приносять сюди на продаж.

Чи не найпопулярніший смаколик - копчений вугор. Його тут продають від 300 гривень за штуку. Однак продавці зізнаються, гарантій, що вугор саме зі Світязю дати не може ніхто.

Рибу на Світязі продають під відкритим небом, розклавши на клейонці. Холодильників чи вітрин немає. Мух відганяють пильні продавці.

Вони ж запевняють - щодня приносять таку кількість риби, яку можна швидко продати. Мовляв під палючим сонцем вона висихає. Покупців такі умови не лякають.



"Рибу, пиво полюбляю. Купували на цьому ринку, то смачна була. Чесно скажу, не питав, чи є якісь документи", - каже відпочивальник Антон Марченко.

Хоча фахівці радять бути обачнішими. Кажуть, неякісна риба може не лише вкласти вас на лікарняне ліжко, а й призвести до смерті.

"Краще в'ялену рибу не купувати. Це радять усі лікарі. Адже від неї можна заразитись ботулізмом, а він несе смертельну загрозу", - зазначає заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Геннадій Кожевніков.

За даними Міністерства охорони здоров'я, з початку 2018 року 53 людини захворіли на ботулізм, четверо померли. Найчастіше причиною хвороби є термічно необроблена риба та неякісна консервація.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бидлотуристам поцимбалах
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні