--> Садовий розповів лучанам, як боролися зі смородом у Львові | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Садовий розповів лучанам, як боролися зі смородом у Львові

1
2
Садовий розповів лучанам, як боролися зі смородом у Львові
Для вирішення проблеми неприємних запахів у Львові проводили модернізацію очисних споруд та «воювали» із підприємствами, які несанкціоновано зливали відходи у каналізацію.

Про це розповів Львівський міський голова Андрій Садовий у четвер, 5 липня, під час відео-чату на «12 каналі» у відповідь на прохання поділитися досвідом із Луцьком, де схожа проблема.

«Ми потратили великі інвестиції для кращої роботи очисних споруд. Також багато встановлюємо гідрозатворів у дощовій каналізації, через яку дуже часто йде неприємний запах, і треба це блокувати. Плюс – робота з підприємствами, які роблять скиди, дуже часто несанкціоновані. Працювали, щоб вони також почали модернізовувати і будувати нові очисні споруди. Тому що всі стоки в міські мережі мають бути вже очищені. Дуже часто підприємства цим зловживають, економлять кошти, а це потім відображається на здоров’ї мешканців», – розповів Садовий.

Міський голова Львова зауважив, що проблема неприємних запахів не вирішена на 100%, адже для цього потрібні великі інвестиції, але над залученням коштів активно працюють.

«Інвестиції в інфраструктуру старих міст вимірюються мільярдами гривень, яких, на превеликий жаль, в достатній кількості немає. Ці кошти черпаємо через співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку, маємо дуже багато проектів, в тому числі – і по мулових полях», – сказав Андрій Садовий.

Міський голова має на увазі поля, де складується мул, що осідає після очищення рідких стоків. За його словами, після остаточної модернізації цей мул будуть перетворювати на біогаз, з якого – отримувати додаткову електроенергію для роботи водоканалу. Таким чином, ліквідують проблему запахів від місця, де складується мул, а також – вдасться зекономити кошти, витрачаючи менше на електрику.

Нагадаємо, в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт заявив, що причиною смороду у Луцьку не є робота водоканалу чи міської каналізації.

Тим часом, журналісти зафіксували факт значно більшої кількості зливів нечистот в міську каналізацію, аніж йдеться у звітах водоканалу. Так, у звітах КП «Луцькводоканал» йдеться про те, що в квітні було злито менше 8 тисяч кубів нечистот. Проте журналісти провели чергування біля точки зливу на вулиці Мамсурова і зафіксували 105 асенізаційних автомобілів, тобто – більше тисячі кубів за один робочий день.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для того щоб не було смороду , насамперед ,потрібна адекватна влада , а не те шобло яке зараз зібралося.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні