В останню дорогу – з духовим оркестром: на Волині помер музикант Петро Завіруха

0
-1
В останню дорогу – з духовим оркестром: на Волині помер музикант Петро Завіруха
У селі Духче Рожищенського району на Волині поховають музиканта, керівника відділу духових інструментів Рожищенської районної дитячої музичної школи Петра Завіруху.

Він помер 4 липня. І саме у цей день мав святкувати 47-річчя, повідомляє Район.Рожище.

Петро Завіруха виховав та випустив у світ чимало музикантів, які з гордістю кажуть, що мали не просто талановитого вчителя, а мудрого наставника та порадника.

«Петро Дмитрович - мій перший наставник з музики. Я вперше познайомилася з нотною грамотою і музичною літературою саме на його уроках по класу саксофону. Спочатку він неохоче взяв мене до себе в клас, оскільки інструмент зовсім «не дівчачий», але моє бажання вчитися і бути не такою, як усі, взяло верх. Петро Дмитрович мені у всьому допомагав, і я його запамятаю насамперед як хорошу і чуйну людину. Мені не віриться...

Ще зовсім недавно, на ювілей музичної школи, я раділа за нього. Адже побачила його в новому амплуа, як керівника духового оркестру. Я зрозуміла з перших нот, що це його покликання. Неймовірно шкода, що недовго це тривало. Дякую вам за все, мій перший Вчителю! Завдяки вам я знайшла свій життєвий шлях у вигляді музики!» - відгукується про свого вчителя Вікторія Гурська, керівник народного аматорського вокального ансамблю «Аколада».

Півсотні рожищан зібралося біля Рожищенської ДМШ, щоб віддати шану померлому музикантові.


Друзі згадували Петра Завіруху теплими словами, адже він завжди відгукувався на прохання допомоги. Проводжали музиканта з духовим оркестром РД «Просвіти», учасником якого він був.


«Чуєш, сину, грають для тебе твої друзі...» - голосила матір.


Опісля церемонії прощання тіло померлого повезли у рідне село Духче, де Петро Завіруха народився та зростав.


Чин похорону відбудеться у четвер, 5 липня, в селі Духче.
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні