--> Сирота при живих батьках: як живеться тигреняті Тріші у Луцькому зоопарку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сирота при живих батьках: як живеться тигреняті Тріші у Луцькому зоопарку

3
14
Сирота при живих батьках: як живеться тигреняті Тріші у Луцькому зоопарку
Тигреня Тріша, яке два місяці тому народилося у Луцькому зоопарку, стало улюбленцем публіки: чимало гостей прямують до звіринця, аби поспостерігати за поки що маленьким хижаком.

Директор комунального підприємства «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко розповідає, що це перше поповнення тигрів у звіринці, пише ІА ВолиньPost.



Батьки пухнастика, амурські тигри Тамерлан та Аіда, приїхали до Луцька три роки тому. Договір на утримання тварин укладений на 5 років, тож ще як мінімум 2 роки Тріша проживе у Луцьку.

Однак батьки наразі не приймають потомства. За словами Людмили Денисенко, вона консультувалася із колегами з інших звіринців. Ті розповідають, що такі випадки непоодинокі, та зазвичай вже друге потомство залишається із батьками.

А от назвали тигреня на честь його бабусі – тигриці із київського зоопарку.


«Назвати тигреня Трішею була ідея нашої працівниці Тетяни, із якою вона провела перший день… Маму Тріші звати Аіда, тата - Тамерлан, тому я схилялася до давногрецького імені Гера. Але, дивлячись на поведінку та звички тигреняти, я погодилася із дівчатами. Бо ім’я «Тріша» їй більше підходило», - каже Денисенко. Мовляв, хоч це і тварина, їй також бути із цим іменем все життя.

Нині Тріші вже 2 місяці, і вона важить 5,5 кілограма. Тигреня двічі на день годують сухим молоком, яке адаптоване для котів, один раз на день дають телячий фарш із перепелиними яйцями і один раз – філе морської риби. Такий раціон досить недешевий – на харчування звіряти витратили вже 18 тисяч гривень.

«Вона має добрий характер, але все-таки проявляються риси хижака. Те, що вона собі надумає – куди йти, де лежати, і повірте, з нею не так легко впоратися. Наприклад, вона вже нам показує, що охороняє свою їжу, гиркає. Домашню тварину можна виховати під себе, а тут ми всі підлаштовуємося під неї», - розповідає Денисенко.


Тигреня у зоопарку – як спільна дитина, тому постійно перебуває під наглядом. Кілька разів на день Трішу виводять гуляти, та нині вона мешкає в адміністративному приміщенні зоопарку. До слова, тут живуть і коти, які насторожено ставляться до такого сусідства.


«В них скажемо так, нейтралітет. Коти тепер залазять вище, аби поспати. Також у нас є карликові ігрунки і всілякі папуги – поки вони не цікавлять її. Трішу зараз більше цікавлять іграшки», - додала директорка звіринця.

Маленька тигриця дуже любить рвати газети, та полюбляє всілякі плоскі поверхні, тому постійно норовить спати на кріслі чи залізти на стіл. З твариною, аби вона розвивалася, залюбки граються.

Однак увечері Трішу почергово забирає додому хтось із працівників зоопарку, адже останній прийом їжі у неї дуже пізно.


«Ми чергуємо і забираємо її на вечір додому. Єдиний плюс - що вже немає нічних чергувань, але останнє відбувається після 22-ї години. Лише коли вона наїсться молока, тоді спокійно влягається спати, а зранку повертається до зоопарку… Коли вона прокидається, то фиркає – так вітається… В мене вдома живе щеня шотландської вівчарки Дора, якому 4 місяці. То це перша нянька Тріші – вона вилизувала її, робила те, що мала робити мама тигреняти. І зараз вони гарно контактують, хоча їхні ігри вже трошки жорстокіші, бо Тріша вже полює на Дору. Навіть сьогодні, коли я збиралася на роботу, спостерігала з навичками хижака – Тріша виглядала з-за рогу, оглядала територію, ховалася за стінами», - розповіла директорка зоопарку.

Читати також: У Луцькому зоопарку вперше виходили тигреня, від якого відмовилися батьки

У звіринці міркують, що ще з місяць дитинча тигра зможе жити в адміністративному приміщенні, та надалі треба буде думати, куди помістити Трішу.

«Вже самі відвідувачі дали ідею організувати збір коштів для Трішиного вольєру. Ми обговоримо цю ідею, поспілкуємося із керівництвом міста, адже вартість вольєру - це далеко не 10 тисяч гривень. В іншому випадку доведеться розглянути варіант іншого зоопарку, але це крайній випадок. Поки що хочемо, аби вона була у нас», - додала Денисенко.


А ще у тигреняти є щоденник, у якому два місяці її життя розписані ледь не погодинно – коли вона прокидається, що їсть, скільки важить тощо. Цей щоденник мандрує до усіх «мам», які приймають тигреня на ніч.

«Це як наша спільна дитина. Ми дуже ревнісно ставимося до Тріші, оберігаємо її», - каже Денисенко. Тож коли дивитися на звіра приходять відвідувачі, їх просять витримувати дистанцію, адже так тигреня поводиться спокійніше.

«Коли норовлять зачіпати її, ми пояснюємо, що це не іграшка. Або коли кажуть, що таке було б добре мати вдома, то я вказую, що це дороговартісно, і що це хижак - у неї також є свій настрій, вона може подряпати», - додає директор зоопарку.

Коли Тріші виповнилося два місяці, у зоопарку вирішили, що пора показувати маля відвідувачам. Тож поспостергіати за тигреням можна на початку зоопарку тричі на день об 11:00, 13:00 та 16:30 щоденно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чудова новина!!!
Відповісти
Дякую за позитив!!!
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/finansy/dobovi-po-ukra%d1%97ni-v-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/koli-xelovin-v-ukraini-v-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/buxgalterskij-kalendar-na-cherven-2017-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/skilki-kalendarnix-dniv-u-2017-roci-366-abo-365.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/data-provedennya-dnya-molodi-v-ukra%d1%97ni-u-2017-roci.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні