Учені придумали, як робити мости з води

3
-3
Учені придумали, як робити мости з води
Фахівці з TU Wien знайшли новий спосіб, як створити мости із води.

Відомо, що структура молекули води дозволяє створювати міцні конструкції при достатньому скупчення атомів разом, - повідомляє Голос українською.

Такий ефект може бути отриманий при хімічних реакціях на оксиді заліза.

Як відомо, перші мости з води були побудовані з допомогою електромагнітного поля. Вода, що містилася у дві пробірки, куди надіслано напругу. Молекули піднімалися по стінках і пов’язувалися між собою, утворюючи міст. Такі форми зв’язку у води спостерігаються дуже рідко, тому що їх легко зруйнувати, і важко змусити атоми згрупуватися.

Проте фахівці з TU Wien знайшли новий спосіб і змогли відтворити температурну аномалію, в ході якої вийшла необхідна хімічна реакція. Молекули води помістили у вакуум, де підняли температуру з дуже низької до -30° C. Експеримент проходив на платівці оксиду заліза. В результаті спостерігалася схожа реакція між молекулами води була побудована мостиковий зв’язок.

Провідні фахівці запевняють, що на цьому експерименти не закінчаться, так як необхідно встановити точні параметри, при яких молекулярна структура води допускає створення мостів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хм,і яке практичне застосування отого "винаходу"?
Відповісти
Так званим ученим треба вішати лапшу на вуха щоб їх фінансували, от вам і користь.
Відповісти
Хтось створює, а лЯпали тільки й уміють що судити! Украіїнці одним словом!((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні