З луцького ринку виселяють секонд-хенд

4
6
З луцького ринку виселяють секонд-хенд
Луцькі депутати забрали статус ринку у ділянки на Старому ринку, де торгують секонд-хендом.

Про це стало відомо у середу, 27 червня, під час сесії Луцької міської ради.

Депутати внесли зміни до рішення ради від 2009 року «Про надання статусу ринку торговим рядам на вул. Глушець». Йдеться про частину ринку, де зараз торгують секонд-хендом.

Депутат Олександр Козлюк пояснив, що у 2009 році була стихійна торгівля на вулицях Замковій і Сенаторки Левчанівської. Аби цьому запобігти, статус ринку надали ділянці на вулиці Глушець. Хоча її цільове призначення – парковка.

«Але зараз там торгові ряди на всій ділянці, хоча жодних дозволів на встановлення павільйонів ніхто не видавав», - наголосив Олександр Козлюк.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чого чекати підприємцям, які нині працюють на цій ділянці.

«Долю суб’єктів господарювання ми не вирішуємо. Немає нічого зобов’язуючого у нашому рішенні, є рекомендаційний характер. Вони можуть здійснювати свою господарську діяльність на інших ринках, але про демонтаж споруд не йдеться», - запевнив Олександр Козлюк.
Натомість радник міського голови Ігор Поліщук заявив, що на цій ділянці облаштують парковку.

«Якщо підприємець Пахолко (власник землі, - ред.) відмовиться, це зробить наше комунальне підприємство «Автопарксервіс», - запевнив він.

Базарникам запропонували переїхати на ринок, що на території Боратинської сільської ради. Він також належить підприємцю Пахолко.

Нагадаємо, підприємці дізнались про плани мерії забрати статус ринку у землі, на якій вони працюють, лише напередодні сесії. Вони влаштували акцію протесту під стінами міської ради. Кажуть, робочі місця можуть втратити 300 людей.

Підприємиця Тетяна Біскуп зауважила, що люди вклали у свої контейнери і територію біля них більше тисячі доларів.

«З 2002 року люди сплачували ринковий збір. Виходить, що потрібні гроші – потрібні люди, а коли треба звільнити ділянку – людей немає? Жодного документу, який би підтвердив наявність порушень, нам не надали», - додала вона.

«Підприємці повинні розуміти, що вони перебувають там тимчасово. Хто першим перейде на інше місце, той виграє», - резюмував в.о. міського голови Григорій Пустовіт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цих лохів кинули, кинули, кинули. Царі будуть будувати трц. Дайте дорогу
Відповісти
Хіба секонд хенд для торгівлі?
Це допомога малозабезпеченим і бідним..
Де ще в якій країні цим торгують?
Нехай закриють
Відповісти
Секонд хенд означає другі руки і до гуманітарної допомоги немає ніякого відношення ,така торгівля є убагатьох країнах, в тому числі і європейських
Відповісти
у США , Канаді є Salvation Army, яка торгує секонд-хендом
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні