Волинські владики - проти помісної церкви в Україні

28
15
Волинські владики - проти помісної церкви в Україні
Архієреї Української Православної Церкви, які взяли участь у архієрейській нараді у Києво-Печерській лаврі, проти надання автокефалії.

Нарада відбулася 25 червня, - повідомляє синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нарада відбувалася під головуванням предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія. На ній обговорили ситуацію, що склалася внаслідок поширення інформації про готовність Константинопольської Православної Церкви надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні та можливість легалізації українських розкольників, - йдеться у повідомленні.

Заслухавши повідомлення про зустріч владик УПЦ з Вселенським Патріархом, було ухвалено заяву.

«Наявний канонічний статус є цілком достатній для того, щоб Українська Православна Церква плідно звершувала свою місію серед народу України. Спроби змінити цей статус призведуть лише до обмеження прав і свобод, якими наділена наша Церква, маючи права широкої автономії. До того ж, ці спроби не вилікують, а лише поглиблять розкол як в Українському Православ’ї, так і в українському суспільстві загалом», - йдеться в заяві.

За неї проголосували одноголосно. Серед тих, хто постави свої підписи, – й волинські владики Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський, та Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніхто не проти автокефалії. думки щодо неї можуть розділятись, але в цілому це звичайний адміністративний статус, який нічого особливого не вирішує. у Церквах не проти автокефалії для України, а проти того, щоб жирними брудними щупальцями різна сволота лізла у суто церковні питання.
Відповісти
Лише один там є справжній Владика - митрополит Олександр Драбинко. А решта всі продалися! Вони не є голосом Церкви!
Відповісти
ну то почитайте, що Драб писав про автокефалію УПЦ, поки вона не була в тренді.
ще раз для особливо обдарованих - в УПЦ в цілому не проти автокефального статусу. але чудово розуміють, що все це мутиться не для того, щоб зробити українському православ'ю добре. коли це зрозуміють натовпи лохів, яких годують казочками про Помісну Церкву? в нас немає друзів та спільників. єдиний крихкий шанс - триматися поки того статусу, що є, і нічого не чіпати, поки не припиниться бардак.
Відповісти
Єпископ Волинський і Луцький Нафталін відстоїть наші права і свободи!
Відповісти
хіхі, тільки шо було УПЦ і раптом схаменулися) маладці, а то б ми на вас бігом в СБУ)
барани, всі чудово знають, що це церковна (не адміністративна) частина РПЦ, не старайтеся вже так, МП це місце печатки)
Відповісти
Усю цю срану Пяту колону ФСБ у вагони і додому в Челябінськ в Обітовану святу землю. І як наша земля таких народжує?
Відповісти
Пані Євгеніє, поїдьте на родіну, там не будуть ваших прав ущімляти
Відповісти
попробуй тут ущємі мої права, о мій ананімний паклоннік.
Відповісти
пиши в лічку в ФБ, дурнику, поговоримо. можливо, це полегшить твої страждання)
Відповісти
Покажіть тим перевертням у рясах, котрі переживають за розкол у православ"ї, наслідки агресії російського супостата на сході України...
Відповісти
Всі все прекрасно знають! До чого тут це? Тож возиться допомога на схід нашим хлопцям, на місцях допомагають переселенцям, в УПЦ моляться за мир в країні, самі їздять священники капеланами. Це з розколом абсолютно не пов'язано. Понавішують лапши зліпивши все до купи, аби звучало попатріотичніше, а ви не поцікавившись, не вникнувши ведетесь, будьте розумніші люди, не шукайте ворога там де його нема, не слухайте тих брехливих новин, а маючи в наш час інтернет всю інформацію можна перевірити, доповнити і тоді робити висновки...А от перевертні у рясах це якраз про інших...
Відповісти
Це треба показувати нашій владі, яка за тиждень мала все закінчити, але коли зрозуміли скільки ще й там можна "накосити" вирішили не поспішати, а скористатися можливістю. На них кров наших земляків і всіх українців, шо загинули в АТО і на революції.
Повірте УПЦ лише за мир, за життя по заповідям Божим і ніякого відношення до того не має. Про гроші які ідуть з церкви на пулі в наших солдат, це така брехня, така маніпуляція, але вірю в те що кожен за свої слова і вчинки відповість, як не за життя, то перед Господом всі будемо за себе відповідати. Дивує тільки як люди не бояться Божого суду і беруть на себе такий гріх сіяти ворожнечу, як верхівка влади, так і журналісти, і люди не перевіривши несуть і розповсюджують брехню.
Будьте мудрими
Відповісти
РПЦ завжди проти, бо ненавидять Україну та українців.
Відповісти
Ще один привід посварити людей. Можна подумати, від ваших коментарів щось зміниться і на щось вони вплинуть.
Відповісти
Ще один привід подивитися на агентуру Москви, запамятайте усі ці обличчя і Будьте уважні через декілька років коли вони перевертні Слуги Московського сатани будуть тут знову серед нас.
Відповісти
Якщо люди не будуть ходити до церков(різних),а будуть звертатися до Бога наодинці і молитися також(для цього не потрібна церква),то всі конфесії просто зникнуть...
Відповісти
Церква потрібна для людей!
Святе хрещення, вінчання, причастя! Без цього православний християнин не бачить свого спасіння.
Але кожен обирає собі своє, спираючись на історію, на особисті погляди, можливо на якісь зручності.
Просто якщо обрала собі людина шлях, то іде ним. І справжній християнин не вказуватиме куди кому ходити, не пов'язуватиме церкву і політику. Не буде лізти з погромами в інші церкви. Справжній християнин займатиметься своїм спасінням. От якби в нас кожен займався б собою і спасінням своєї душі, не маніпулювали б політики на справах релігії, був би і порядок і мир і любов до ближніх. А зараз лише роблять з усіх ворогів, як не з релігійних то політичних питань, чи ідеологічних чи ще щось. Щоб побільше ненависті один до одного, а політики тим часом поки ми "гриземося" використовую це на свою користь.
Відповісти
бляха -муха,християни хренові ,бога не можете поділити! Та йому начхати на вас і ваші молитви,а ота вся вакханалія не так за віру,як за гроші,і за вплив на ваші дурні голови!
Відповісти
о, велкам до нашого клюбу атеїстів)
Відповісти
В кожного своє бачення
Ви це бачите як "Та йому начхати на вас і ваші молитви,а ота вся вакханалія не так за віру,як за гроші,і за вплив на ваші дурні голови!"
А дехто бачить зовсім інше
Якщо вам всерівно, ви атеїст, то навіщо читаєте такі новини і залишаєте такі коментарі?
Всі люди вільні у виборі віри, або взагалі не вірити ні в кого, але чомусь всім хочеться влізти в чужий город і розказувати "свою" правду.
Час все покаже і усіх розсудить. Єдине що лякає, це те що "патріотичними" лозунгами хочуть щей релігійної війни, яка може бути ще масштабнішою і страшнішою ніж ідеологічна. Це страшно, що людей обманюють, і шо люди вірять всьому що говорять по тв.
Відповісти
Миру всім , а Бог розсудить!
Відповісти
то чого москва назвавшись "упц мп" лізе в наш город і розказує що нам робити,і якою мовою молитися?!
Відповісти
чувак, якщо тобі мариться, що москва щось тобі говорить, сходи до хорошого лікаря.
Відповісти
Де особисто ви стикалися з тим щоб нам вказували що робити?
Ви ходите в церкву УПЦ і вас заставляють щось без вашої згоди робити? Можливо проповіді якісь не такі священик говорить, не про заповіді Божі?
Ви менше б ТСН слухали, чи інші брехливі новини.
Сходіть хоть разочок в неділю зранечку і послухайте, постійте на богослужінні і переконайтесь, що нічого такого не відбувається, церква, як і належить справжній православній церкві служить лише Господу. А слухати і переказувати брехню, не переконавшись особисто дуже низько.
На рахунок мови, це старослов'янська церковна мова.
Багато церков, знаю особисто, служать і українською інколи, або постійно, а інколи старослов'янською.
Але ж треба покритикувати, не знаючи нічого, правда ж? Бо ж кажуть "московські попи, фсбшна церква, і т.д." А в суть проблеми лінь заглянути, кажуть десь, значить правда. А шкода, що критикуєте не знаючи нічого.
Відповісти
Нащо та мова: ми хочемо, але... НІЧОГО НАШІ АРХІЄРЕЇ НЕ ХОЧУТЬ, а ось рядове духовенство хоче, миряни теж. Але ж всізнають, хто у Православній Церкві керує. такі діла
Відповісти
Навіщо підписуватися священником і таке писати?
Якщо ви такої позиції то чому не напишете справжнє ім'я і не виступаєте за ЄПЦ, ні від кого з мирян я особисто не чула за створення ЄПЦ, а я знаю дуже багатьох...
Справжній священник нашої церкви розуміє усю суть цієї проблеми і такого не написав би. "Всі знають, хто у православній церкві керує", це хто ж керує? Можливо у вас особисто хтось керує інший, у нас все гаразд. Маю такий висновок, особисто мій, шо ви до УПЦ ніякого відношення взагалі не маєте.
Відповісти
Чому це МИ УКРАЇНЦІ не повинні мати своєї помісної церкви??? А відносно розкольників, то тепер побачим хто розкольника хто пята колона кремля!
Відповісти
суки....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні