Назвали новації вступної кампанії 2018 року

0
0
Назвали новації вступної кампанії 2018 року
Вступна кампанія до вищих навчальних закладів України розпочнеться 2 липня.

Цього року на абітурієнтів чекає кілька новацій. Про це на прес-конференції в Києві у вівторок, 26 червня, повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, - пише УНІАН.

Серед новацій є те, що зараховуватимуться сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років. За словами міністра, це не стосується ЗНО з іноземної мови, оскільки цього року формат тесту було змінено - до нього додано аудіювання.

Міністр зазначила, що тепер робляться з предметів «співмірні тести, і цим також ми розширюємо можливості абітурієнта - якщо вони не задоволені своїм сертифікатом, то можуть скласти через рік, і якщо там будуть кращі результати, то вони візьмуть сертифікат з кращим результатом».

Також серед нововведень - уніфіковано предмети ЗНО.

«Раніше абітурієнтам було дуже складно, бо на одну і ту саму спеціальність в одному виші одні предмети, а в іншому – інші», - сказала вона і при цьому нагадала, що в попередні роки виші самі обирали, за якими предметами зараховувати в заклад, то цього року все уніфіковано під кожну конкретну спеціальність.

До того ж зменшено кількість заяв, які вступник може подавати для участі в конкурсі на місця державного і регіонального замовлення – з 9 заяв на 4 спеціальності у 2017 році, до 7 заяв на 4 спеціальності у 2018 році.

Встановлено також мінімальну кількість балів – 150 для вступу на медичні спеціальності: «стоматологія», «медицина», «педіатрія».

Лілія Гриневич розповіла, що також замість творчих конкурсів на деякі педагогічні спеціальності, журналістику та окремі спеціалізації дизайну запроваджено творчі заліки, які дають по суті допуск до конкурсу, який відбувається серед допущених осіб, але за результатами виключно зовнішнього незалежного оцінювання.

Ці заліки можна проводити протягом півроку до початку вступної кампанії.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні