--> На «Ягодині» затримали підприємця, який намагався незаконно експортувати ліс | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На «Ягодині» затримали підприємця, який намагався незаконно експортувати ліс

0
8
На «Ягодині» затримали підприємця, який намагався незаконно експортувати ліс
На Волині митники викрили київського підприємця, котрий намагався незаконно експортувати деревину.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Фахівці відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці спільно з правоохоронцями з управління захисту економіки Нацполіції викрили київського підприємця, який протизаконно намагався експортувати лісоматеріали.

Митний брокер оформив у Київській обласній митниці ДФС експортну митну декларацію на товар «клепка бондарна необроблена, з дуба черешчатого» загальною вартістю понад 1,5 мільйона гривень. Після завершення митного оформлення товар був відправлений в зону діяльності пункту пропуску Ягодин для випуску за межі митної території України.

На митному посту Ягодин провели повний огляд цього товару за участю правоохоронців. Фактично в транспортному засобі містилась не «клепка», а «пиломатеріали дубові, що мають радіальний розпил, з відсутністю опуклості або вигнутості однієї з двох основних поверхонь, без пазів для складання, без торцевих з’єднань».

Такі пиломатеріали підпадають під дію Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаною з реалізацією та експортом лісоматеріалів» і для вивезення їх з митної території України обов’язковим документом є Сертифікат про походження.

Отже, київський підприємець намагався приховати від митного контролю товар, подавши на нього неправдиві відомості. Такі дії, згідно зі статтею 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Нині лісоматеріали з дуба вагою понад 23 т, об’ємом 21,9 м куб тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття судом рішення по суті заведеної за протоколом про порушення митних правил адміністративної справи.
Теги: ДФС, ліс, Ягодин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні