Аферистові, який дурив волинських дівчат, допоміг утекти з-під варти поліцейський

4
-2
Аферистові, який дурив волинських дівчат, допоміг утекти з-під варти поліцейський
Аферистові Олександрові Бурлаку, який утік з-під варти 23 червня, допоміг у цьому працівник Дніпровського управління ГУНП України в місті Києві.

Прокуратура столиці затримала та оголосила про підозру правоохоронцю за фактом пособництва у втечі з-під варти підозрюваного, - повідомляє прес-служба відомства.

Встановили, що вказаний правоохоронець, в обов'язки якого входидло конвоювання арештованих, у суботу, 23 червня, здійснив ряд умисних дій, спрямованих на пособництво 32-річному уродженцю Республіки Молдова Олександру Бурлаку, поміщеному у Київське СІЗО, втекти з-під варти.

Увечері цього ж дня правоохоронця затримали слідчі прокуратури згідно зі ст. 208 КПК України.

Йому вже оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 393 КК України та підготовлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Олександра Бурлаку правоохоронцям вдалося розшукати і затримати на орендованій квартирі.

Як повідомляли у поліції, на його рахунку - близько десяти ошуканих жінок та дівчат із Києва та інших областей: чоловік на сайті знайомств розміщував оголошення про пошуки дружини - охочих влаштувати особисте життя знаходилося чимало.

"На побачення кавалер приїжджав на елітних позашляховиках, які брав в оренду на кілька днів. Окрім цього, апартаменти для зустрічей винаймав у престижних будинках та називався впливовою людиною. Коли відносини переходили у спільне проживання, шахрай починав оббирати або ж саму жінку, або її рідних. Для цього пропонував вирішити серйозні питання за гроші", - повідомляв оперуповноважений карного розшуку ГУНП у місті Києві Олег Токаренко.

В останньому випадку близьким потерпілої він мав придбати меблі італійського виробництва та новий позашляховик із подальшою реєстрацією цього транспорту. І все це - за цінами, значно нижчими від ринкових. Як тільки шахрай отримав готівку – відразу втік.

Під час розслідування кримінального провадження слідчі зрозуміли, що мають справу із аферистом зі стажем.

Кілька років тому на території Волинської області він також ошукував людей: дівчатам пропонував одруження, іншим - вирішити різноманітні проблеми за грошову винагороду. Натомість зникав з грошима потерпілих.

Тоді "винахідник" називався високопосадовцем правоохоронних органів, а на зустрічі приїжджав у форменому одязі та демонстрував фіктивне службове посвідчення.

У 2013 році суд визнав його винним у скоєнні низки шахрайств та призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Відсидівши чотири роки, молодик опинився на свободі та знову взявся видурювати гроші у довірливих людей.

Чоловік офіційно перебував у міжнародному розшуку кримінальною поліцією Республіки Молдова за скоєння шахрайств у особливо великих розмірах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Какой красивый молдаванин" -, сказав Сталін, вперше побачивши молодого Брежнєва...
Відповісти
Буде сидіти,і далі розводити людей по телефону...
Відповісти
Хіба попктично не всі жінки тоді повинні сидіти за поголовно такі ж дії!?????
Відповісти
Красава малдаванчік всі говорять молодий розумний,псіхолог нівроку,засудити на рочків 20,і шоб наша міліція не вилась на нього за гроші,а то постійно втікає від конвоїрів((((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні