Геть заборону! - до волинської поліції прийшли протестувальники. ОНОВЛЕНО

27
-3
Геть заборону! - до волинської поліції прийшли протестувальники. ОНОВЛЕНО
Більше двадцяти активістів у Луцьку пікетували головне управління Нацполіції в області вранці 23 червня.

Причиною акції протесту стало внутрішнє розпорядження керівника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги, яке він нібито нещодавно підписав.

Активісти стверджують: у ньому йдеться про те, що громадянам заборонено проводити відео- та фотофіксацію у відділках поліції. иЯк дізнались про цей документ, не уточнюють.

«Приходить людина, хоче подати заяву. За Конституцію має право вільно збирати, поширювати і розповсюджувати інформацію, і тут просто в неї будуть поліцаї одбирати власну річ, телефон. Я не розумію, як це може бути тоді, коли сьогодні перемогла революція гідності?» - обурюється Андрій Щербина, співзасновник громадської організації «Авто євро сила».

Очільник ГУНП зустрівся з пікетувальниками, однак запевнив, що про таке розпорядження не чув. А фото- і відеофіксація можлива згідно з чинним законодавством України.

Тобто, люди мають право записувати та знімати на відео свої розмови із правоохоронцями, і поліцейські не можуть забирати у них телефони та інші легальні засоби зйомок.

«Люди можуть зайти, записались у журналі, ми встановили особу, показали документ. Прийшли до мене, чи провели якусь іншу зустріч, поспілкувались, пішли. Щоб ви собі розуміли: тут таємні документи, тут кримінальні провадження, і тому подібне», - сказав Петро Шпига.

На пояснення всіх тонкощів процедури правоохоронці витратили півтори години.

У результаті пікетувальники подякували та запевнили, що розмова була дуже продуктивною.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в лігві гобліна фото- та відеофіксація заборонена. ПАТАМУШТА !!!!!
Відповісти
забороняють,значить є що приховувати!
Відповісти
сумнівається?
Відповісти
Чергові хороводи від штатних нероб. Хай краще ці чесні " революційонери" розкажуть, а точніше, якщо вони такі чесні, дадуть покази скільки і кому вони дали хабар для пригону своїх євробляхохламомобілів.
Відповісти
а штатним жополизам ніхто слово не давав. згинь, гнида
Відповісти
Пригай пригай дурачок) борець сраний)
Відповісти
іди проспись, чмо зад"очене
Відповісти
Мікола а ти підарок вже комусь слово маєш надавати? Це тіпа твоє революційне досягнення? Правда очі коле? Є такий англійський вислів "патріот пристанище негідника", це саме про таких лицемірних патрійтів атавістів вислів.
Відповісти
ти, як так зрозумів, весь час щось тверде в ж"пі відчуваєш. поділись зі своїми сексуальними фантазіями зі своїм шефом
Відповісти
Рівень дебілізму зашкалює.... Але судячи з збоченої фантазії ти саме з тих атавістів які гейпарад влатовували. Зараз по рознарядці в Луцьк направили? Ви ж атавісти штатні, всюди попротестувати встигаєте)
Відповісти
я радий твоїй самокритиці. де знайшов дебіломір ?
Відповісти
Щось зрозуміти тобі нажаль не дано. Бо розвинута нижня частина тіла. Відповідно можеш або скакати, а бо як ти виразився "відчувати щось тверде" від тих кого ти своїм скаканням привів до влади))
Відповісти
у декого верхня частина тіла для того, щоб шапку носити . може нагадати, хто привів до влади кучмоїдного і бандюковича ?
Відповісти
Кучму вибрали патрійотично налаштовані скакуни під гаслом "Ні червоному реваншу" в 99році), а Януковича призначив премєром "месія" Ющенко за якого скакав майдан) Такщо або скачи, або терпи "твердий предмет"...
Відповісти
іди полікуй голову, бо вона в тебе на твердий предмет схожа
Відповісти
Правда очі коле... Скачи скачи швондєр)))
Відповісти
це все, що твій курячий мозок може зригнути ?
Відповісти
Ти, диванний задрот..Піди цим активістав таке в лице скажи...сцикло
Відповісти
новацію - керівнику люстрацію
Відповісти
її "чьотко" уникнув, як більшість таких самих... Скакали-наскакали, а тепер - кричать зрада, а чи ці самі скакуни - призначили їх на такі посади?
Відповісти
Відділки поліції є режимними обєктами,тому знімати цим падшим фотографам не можна. На вулиці нехай знімають себе у всіх позах.
Відповісти
Податок на коменти?я б для тебе особисто податок на життя ввів би ,перднув -гривня,дихнув -дві.
Відповісти
сказав як в воду п"рднув. сам придумав ?
Відповісти
наглі морди
Відповісти
Памятаю як ті люди з " високими моральним ціностями" Авто Євро Сила, які здається мені мають пропогувати дотримання ПДР і інших законів України і так би мовити направляти інших на їх думку не дуже свідомих громадян на дотримання законів, самі як остані " клоуни" м'ягко висловлюючись порушують в грубій формі закони. А саме порушують ПДР, тобто їздять як хочуть, паркуються як хочуть, висловлюються як і де хочуть, ще б по нужді сходили привселюдно. Мене від тих названих активістів просто нудить, податки в країні якій проживають і в якій проживають їх близькі, яким виплачують соціальні виплати, платити не хочуть, хоч один з них може похвалитися своєю трудовою книжкою, чи своєю бездоганою репутацією. Бач всі їм не такі, то ідіть в поліцію там вік до 40 продовжили і покажіть як треба працювати, а не тільки повітряні маси пересовуєте в площині біля своєї голови і шум створюєте з нічого. СОВІСТІ ВАС НЕМАЄ ПРАВОПОРУШНИКІВ ЗАХИЩАТИ, ВИ І САМІ ПОРУШУЄТЕ, А ХОЧИТЕ ПОКАЗАТИ ЩО БОРИТЕСЯ ЗА ВИСОКІ МАТЕРІЇ. З ВІДЕО В УПП ВИДНО І ЧУТНО ЩО ЦЕ ЗА АВТО ЄВРО СИЛА З ВИСОКИМИ МОРАЛЬНИМ ЦІНОСТЯМИ.
Відповісти
Ну то що високі моралісти як бачу нічого вам сказати у свій захист, передивлюєтеся відео і надіюся працюєте над своїми помилками.
Відповісти
вилізь із-за свойого забора, бо світу не бачиш. риба гниє з голови, і голова ця - на печерських пагорбах. кажеш, в поліцію йти, та вже краще клоуном в цирк. більш натурально виглядає. кажеш податки платити. ДОБРЕ, але після того, як олігархи заплатять податки з того бабла, яке вивезло в офшори. закони кажеш порушують ? аякже ж. у нас все всі роблять законно. наприклад, юва вуценко законно став генпвокурвовом. ДАЛІ ПРОДОВЖУВАТИ ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні