У Луцькій тюрмі вночі «катували» людей. ФОТО

4
1
У Луцькій тюрмі вночі «катували» людей. ФОТО
У ніч з 22 на 23 червня у приміщенні луцької тюрми провели реконструкцію подій, які відбувалися тут у червні 1941 року.

Таким чином тут вшанували пам’ять про в’язнів, яких жорстоко розстріляли у червні 1941 року органи НКВС.

Ввечері 22 червня лучани та гості міста прийшли до тепер вже не діючої Луцької тюрми, щоб відчути те, що відбувалось раніше.

Перед початком реконструкції подій присутнім зробили екскурс в історію тих часів. Спочатку відбулась гутірка про «Рускій мір», а після цього священнослужителі Волинської єпархії Київського патріархату відслужили Божественну Літургію.
Історик та краєзнавець Сергій Годлевський зазначив, що у Луцькій тюрмі були розстріляні не лише українці, а й євреї та поляки.

По тому у стінах тюрми відбулася реконструкція подій. Дійство відбулося в одній з камер, де до 5 ранку просиділи ті, хто туди прийшов.

Актори , які здійснювали реконструкцію подій в стінах тюрми також проводили “допит” присутніх. "В’язнів" допитували, штовхали, декому лили воду в обличчя. Імітували побиття. Змушували підніматися з карметів, шикували людей.

При тому учасники співали українські пісні в камері. Актори, які зображали енкаведистів, в костюмах приходили й питали "Хто співає? І тоді або вели в свій кабінет, де влаштовували "допит".

Насамкінець присутніх вивели до стіни, де були розстріляні в’язні у 1941 році. Їм зачитали вирок, на чому дійство закінчилося.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- Кто пайот?
і лаптєм в рожу...
Відповісти
А де фото катувань?
Відповісти
що небудь
Відповісти
-?. Покидьки, а інші в мусатні та силових структурпх не працюють, здатні на самі страшні речі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні