Чому після зливи у Луцьку завжди «потоп»? ВІДЕО

1
3
Чому після зливи у Луцьку завжди «потоп»? ВІДЕО
До каналізаційних проблем підтоплення у Луцьку під час злив призводять старі мережі, людський фактор та низька пропускна система.

Цю проблему обговорювали 22 червня під час суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", - пише "Конкурент".

Учасники дискусії погодилися, що існує фактор стихії, від якого не можуть вберегтися повністю навіть дуже розвинені міста.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась зазначив, що мережі справді старі, побудовані ще у 60-70 роках. Частина з них, наприклад, на проспекті Грушевського, закладені на глибині 4 метрів, тож важко до них дістатися навіть для ремонту. Юрій Крась не приховує, що зіграв і людський фактор, адже не виключено, що десь комунальні служби не очищені. Де-не-де треба збільшувати діаметр труб. Окрім цього директор департаменту зауважив, що у місті зменшується ґрунтове покриття.

"Питання у тому, що за останні роки, збільшилася площа водозбору. Коли не ремонтувалися двори, не робилися такими темпами дороги, не було стільки мощення, то вода йшла у землі. Нині всі нові двори підключені до старих мереж каналізації. Нових за останні роки майже не було побудовано", - зазначив Юрій Крась. На ці роботи коштів не достатньо. Якщо скерувати кошти на мережі, то на дороги не вистачить.

Колишній заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що потрібно комплексно підходити до питання каналізації, її очистки та будівництва. Окрім цього, на його думку, потрібно покращити інформування населення щодо можливої негоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
великі гаспідарі зас"рали мережі - от нема стоку воду
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні