На Горохівщині атовці не можуть отримати землю, бо нею користується священик

11
0
На Горохівщині атовці не можуть отримати землю, бо нею користується священик
У Перемильській сільській раді Горохівського району Волині не можуть виділити землю воїнам АТО, бо земельними ділянками користується місцевий священик.

Про це заявив під час позачергової сесії Горохівської районної ради 19 червня 2018 року на позачерговій сесії Горохівської районної ради голова земельної комісії Леонід Кравчук, - повідомляє ВолиньUA.

Як розповів у коментарі ВолиньUA Леонід Кравчук, конфлікт трапився навколо землі орієнтовною площею 2,3 гектара, яку мали передати у власність для учасників АТО. Але її ще у 2007 році, згідно з розпорядженням голови Горохівської райдержадміністрації Леоніда Андрійчука, надали для ведення сільського господарства місцевим громадянам Бляхарчук М.М. і Бляхарчук Н.В. За його словами, вони уже 11 років використовують її без необхідних документів.

Громадяни, які користуються цією номінально вільною землею без необхідних документів і фактично втратили на неї право, – це місцевий священик УПЦ (Московського патріархату) Микола Бляхарчук та його матушка Надія Бляхарчук.

Зі слів Леоніда Кравчука, Перемильська сільська рада не докладає зусиль, аби розв`язати цю конфліктну ситуацію. Тому депутат запропонував внести до порядку денного районної сесії питання «Про облік земель державної власності та резервування земельних ділянок для учасників АТО на території Перемильської сільської ради».

Утім, ця пропозиція провладною більшістю в районній раді не була підтримана, мовляв, комісія має ще раз усе з`ясувати.

«Ще декілька місяців тому робоча група з питань вирішення земельного спору, до якої я входжу, двічі виїжджала для розгляду звернення учасників бойових дій, жителів Перемильської сільської ради, щодо проведення інвентаризації земель, які зарезервовані за учасниками АТО. Робоча група вирішила рекомендувати Перемильській сільській раді при розгляді та погодженні заяв звернути увагу на раціональний розподіл земельних ділянок між учасниками АТО на одному масиві. Виходячи з цього, робоча група рекомендувала зарезервувати за учасниками АТО 2,3 гектара землі. Натомість вказаним громадянам, які не набули права на цю ділянку, запропоновували надати погодження на викопіювання землі в іншому місці», – заявив Леонід Кравчук.

Утім, зі слів депутата районної ради, остання сесія Перемильської сільської ради, що відбулася 18 червня 2018 року, знову не спромоглася врегулювати цього питання, зігнорувавши пропозицію робочої групи.

«Воїнам АТО не було погоджено цю земельну ділянку, хоча, згідно з чинним законодавством, громадяни Бляхарчук М.М. і Бляхарчук Н.В. давно вже втратили право на її використання. Чому таке рішення прийняли депутати стосовно тих, хто щосекунди ризикував життям, поки вони тут комфортно жили? – можна лише здогадуватись», – каже депутат.

Тим часом місцеві схильні шукати причину цього в тому, що священик УПЦ МП Микола Бляхарчук, який служить у селах Гумнище, Богунівка та Липа цієї ж сільради, перебуває у близьких родинних стосунках із головою Перемильської сільської ради Надією Маселко, - пише видання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Батюшка заповідь забув 10:" Не жадай дому ближнього...."Ех, батюшка, згрішив...
Відповісти
а чого він так вчепився в "мирське" і забув канон "бог дасть"?
Відповісти
А забрати землі, які дупутати побрали собі. А це буде більше сотні гектарів.
Відповісти
розберуться. зараз аси з земельних питань повилазять.
Відповісти
, і атовці МЕРКАНТИЛЬНІ, - фу бл!!!!!!!((
Відповісти
Гнати сраною мітлою в Кацапію попюрника, нехай Пуцін з Гундяєм землю йому дасть, щоб по канонам було.
Відповісти
хлібало привали, щоб мітлою не влетіло в одне місце)
Відповісти
Почну з назви "атовці не можуть отримати землю, бо нею користується священик" - землею в Перемильській сільській раді користуються всі жителі - від пенсіонерів до голови сільської ради і в більшості немає права власності на землю, проте чомусь муляє очі земля священика.
Громадяни Бляхарчук М.М. і Бляхарчук Н.В уже 11 років використовують її без необхідних документів, бо не можуть отримати їх через бюрократизацію.
Про втрату право на землю можна говорити після рішення повноважного органу.
"пропозиція провладною більшістю в районній раді не була підтримана" - тому що в районній раді нормальні, розумні люди, які знають закони.
Робоча група з питань вирішення земельного спору може тільки рекомендувати, рішення приймають депутати сільської ради, які підтримують беззаперечний авторитет священика, який дбає про наших воїнів і морально, і матеріально та його дружини, яка цих же воїнів вчила і вчить їх дітей.
А Головиха в родиннах відносинах з половиною села ( з атовцями в тому числі), на те й воно село.
А за такі статті можна й до суду звернутись - за розпалювання міжконфесійної ворожнечі...

Відповісти
що церква в селі керується окупантом з рашки нікого не бентежить?!
Відповісти
В мене питання! Хто надавав дозвіл на користування даною землею??? Якщо ніхто, тоді це чистоі води САМОЗАХВАТ, який явно не співпадає з церковними канонами. Якщо ж дозвіл все таки було надано, то на якій підставі??? Якщо це була ОРЕНДА, то мала б вноситись орендна плата на рахунок сільради. За яку остання може відзвітуватись. Якщо ж за 11 років отець жодного разу не платив оренду в сільраду, то тут вже повинна розбиратись ПРОКУРАТУРА.
А батюшка бачу там не погано пригрівся. Один на ьтри села і ще мало????? Хоче землі як АТОшники?
Тоді хай піде так, як хлопці пішли. Відтрубить рік, отримає статус УБД і тоді буде такий самий АТОвець і буде мати таке ж право на землю, як і вони.
Ой, зараз певно в прихожан пукани буде рвати, мовляв
- "Він же "батюшка" йому ж зброі до рук не можна брати" і т.д.
Якщо так, тоді хай іде капеланом або окопи копає або готує іжу солдатам. Варіантів купа)))
А сільська голова, хлопці, тут нічого не вирішує адже розпорядник земель за межами населених пунктів, де і роздають АТО вцям землю, перебуває у віданні Обласного Держгеокадастру. От і все....
Відповісти
Батюшка вже поважного віку, в АТО не візьмуть. А як вам заздрісно за три церкви, йдіть в семінарію, і вам дадуть дві чи три.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні