Суд поновив на посаді екс-керівника управління юстиції області Валентина Кухарика

7
-1
Суд поновив на посаді екс-керівника управління юстиції області Валентина Кухарика
Суд визнав звільнення волинського чиновника незаконним.

Екс-очільник управління юстиції області Валентин Кухарик подав позов до адмінсуду, аби його поновили на посаді. Суд став на його стороні. Про це стало відомо під час судового засідання у Волинському окружному адміністративному суді 21 червня.

«Рішення в частині поновлення Валентина Кухарика на посаду начальника управління головного територіального управління Волинської області підлягає до негайного виконання», - повідомив суддя Юрій Сорока.

Наказ про звільнення був датований 26 лютого 2018 року. У документі йдеться, що посадовець нібито написав заяву, що хоче звільнитися за власним бажанням.
Але Валентин Кухарик такий факт спростовує, заяви навіть не бачив і не домовлявся про звільнення за згодою сторін. Додає, у день коли його так би мовити усунили з роботи, навіть не був у Луцьку.

«В день подання наказу, я знаходився в службовому відрядженні у місті Києві. Я брав участь в стратегічній сесії. Якби я мав звільнятися, то я б туди не їхав би», - розповів екс-очільник управління юстиції області Валентин Кухарик.


За словами Валентина Кухарика, реальна причина його звільнення - нібито через політичні мотиви.

Представниця Міністерства юстиції стверджує, що Валентин Кухарик не відкликав заяву про звільнення, не звертався до правоохоронців про тиск під час її написання, тому порушень у реалізації цього рішення немає.

«В діях міністерства юстиції є тенденція дотримання норм чинного законодавства з моменту призначення та на момент звільнення, жодних інших передумов не було, інших доказів теж не було», - каже представниця міністерства юстиції України Ірина Скалецька.

Суд визнав звільнення незаконним. І зобов'язав відшкодувати Валентину Кухарику гроші за вимушений прогул – 154 тисячі гривень.

Якщо вірити декларації про доходи, будучи очільником виконавчої служби області Валентин Кухарик за 2017 рік заробив майже 450 тисяч гривень. Це більше 37 тисяч гривень зарплати у місяць.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, типаж обличчя: жадібний, підлий, сцикливиц, із-під тишка, лицемір! Доброго НУЛЬ!((
Відповісти
Судиш по обличчю-покажи своє!!! Знаю Кухарика з дитинства, порядна людина, всього добився своєю працею, з простої сім'ї.
Відповісти
Якщо вже в юстиції законів не знають і не читають, то що вже говорити про всіх інших в цій ПРЕКРАСНІЙ державі!?
Відповісти
нормальний кухарик чоловік і посадовець непоганий. комусь певно не вигідний був
Відповісти
Корито для нього нормальне де такі гроші буде гребти та ще зверху тих грошей,як не на цій посаді.він нічого крім ,як хапати не вміє.Зараз на посаді прекрасна ,порядна людина ,всі задоволені ,працюють... Крім вірних рижому стукачів,які винюхують по кабінетах та зливають йому інфу
Відповісти
Тобі першому піста. Думай
Відповісти
Ніхто, біднягу вже і не чекае!!!Тут начальник Грень і .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні