Пояснили, чому у Нововолинську з кранів тече іржава вода і коли зникне

1
4
Пояснили, чому у Нововолинську з кранів тече іржава вода і коли зникне
Упродовж кількох років жителі Нововолинська скаржаться на неякісну воду.

Чи не щодня на мережах водопостачання в місті трапляються «пориви». Після їх ремонту з кранів тече жовта вода, що не придатна ані для споживання, ані для використання в господарських цілях, - йдеться у сюжеті «Суспільного. Волинь».

Місцеві мешканці розповідають, що пориви води у місті дуже часті. Після них у кранах тече дуже жовта, іржава вода.

«Забиваються фільтри, газові колонки, перемикачі води. Ситуація з якістю води стала кричущою. Сам я приходжу додому і півтори години чекаю, поки стече вода, щоб можна було хоча б помитися. Використовувати її для приготування їжі, напоїв – небезпечно для здоров’я», - скаржиться Віктор Степюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську з кранів біжить іржава вода. ФОТО. ВІДЕО


Головний інженер підприємства «Нововолинськводоканал» Петро Китайгородський пояснив, що часті пориви трапляються через старі труби. Прокладали їх у 60-х роках минулого століття, коли будувати місто. З того часу не міняли.

«На головних лініях буває до п’яти-шести аварій в день на водопроводах. При аварії, після відкривання-закривання засувки, таке буває. Ми промиваємо, звісно. Але до споживача хоч трохи, але потрапляє… Підприємства зупиняються, великих споживачів у нас немає вже, а 200 км мереж», - каже він.

Попри незадовільну подачу і якість води в кранах нововолинців з травня цього року в місті підняли вартість послуг водопостачання. Заодно пообіцяли вирішити проблему.

Ще на початку 2017 року підприємство «Нововолинськводоканал» приєдналося до спільного зі Світовим банком реконструкції та розвитку проекту із вдосконалення водопостачання у місті.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І люди мають плати за оту рідину як з чисту воду
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні