--> Притулок для бездомних тварин є, а для безхатьків - немає, - речниця волинських патрульних | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Притулок для бездомних тварин є, а для безхатьків - немає, - речниця волинських патрульних

9
6
Притулок для бездомних тварин є, а для безхатьків - немає, - речниця волинських патрульних
Прес-секретар управління патрульної поліції Волині Ольга Бузулук стверджує, що у Луцьку потрібно створити притулок для безхатьків.

За її словами, це питання турбує вже не перший місяць, - про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Бо притулок для бездомних тварин є, а для бездомних людей – немає.
Можна по-різному ставитись до цих людей, але вони створіння Божі – і проживають таке життя, яке їм випадає наразі. Не говоріть мені про соцслужби, терцентр, геріатричний пансіонат і центр обліку бездомних. Ми про це знаємо. І доставляємо туди людей також", - йдеться у дописі.

"Але уявіть ситуацію безхатька Івана. На виклик приїжджає екіпаж патрульної поліції, доставляє його в лікарню, там зробили всі процедури і телефонують: «Забирайте!» Куди забирати? Окей, підняли на ноги департамент соцполітики, ті знову прилаштували в лікарню, але звідти знову виписують. Іван-безхатько знову під сходами секондхенду. Символічно – бо й сам він секондхенд. Його он на Горохівщину прилаштують, бо він звідти сам, нащо він нам тут, у Луцьку, під сходами?", - обурюється Ольга Бузулук.

Нагадаємо, у Луцьку під сходами магазину живе безхатько. Чоловік має обморожені ноги і з труднощами пересувається. Безхатченка звати Іван, він проживав у Горохівському районі.

"Уявіть ситуацію Георгія. Учора екіпаж патрульних отримав повідомлення, що чоловік не хоче покидати медичний заклад. Людину-інваліда пролікували, виписують, але йому нема куди йти. І він не хоче йти. Патрульні обдзвонили всіх рідних – всі від нього відмовились. Ходити не може. Попросили, аби побув ще трохи в лікарні… Мине кілька днів – теж опиниться на вулиці. Плюс один безхатько у Луцьку. Плюс ще одна проблема в місті", - пише речниця волинських патрульних.

За словами Ольги Бузулук, у Луцьку збудовано майже півсотні храмів, більше 10 – на стадії будівництва, проте біля жодного храму немає будівлі для бездомних людей.

"Я б узагалі не надавала дозволу на будівництво, аби не було прописано такої вимоги – побудувати поруч з церквою приміщення для тимчасового перебування безхатченків. Ми б мали ці адреси і направляли туди б людей. Там мали б бути відповідні люди на оплачуваній роботі – охоронець, юрист, психолог… Адже задача храму і церковнослужителів – бути містком між Богом і людьми. То чому б ще не вписати сюди спасіння душ безхатченків? Звісно, якщо вони самі цього захочуть. Але наставити комусь треба на цей путь", - пише Ольга Бузулук.

У Луцьку діє Центр обліку бездомних громадян при церкві Фіміам, проте щоб потрапити туди, необхідно пройти певні процедури, а це не завжди можливо.

"До того ж, ті заклади, які є, працюють здебільшого в зимовий період. Хоча й цієї зими ми не вберегли мінімум 5 життів бездомних людей, які просто загинули на морозі… В ідеалі, це має бути хоча б приміщення, куди можна людину привезти і де нею хтось займеться. Установи для бездомних осіб при храмах можуть мати різну форму: будинки нічного перебування, центри реінтеграції, соціальні готелі тощо. Найбільш ефективний спосіб повернути людину в суспільство – забезпечити постійними житлом і роботою", - каже прес-секретар управління патрульної поліції Волині.

"У нас же поки такі люди «мусолять» очі іншим лучанам, створюють «проблеми» поліції, медикам, соцпрацівникам. З ними неможливо розібратись, бо всі «футболять» цю проблему, мовляв, самі винні, таке законодавство, є процедури і т.д. Я не велика захисниця тварин, чесно, хоч і розумію, що ті собаки-коти подекуди кращі за людей. Тому притулок для тварин потрібен. Але Люди мені важливіші", - додає Ольга Бузулук.

Тож у Луцьку створили петицію, аби при церквах створити й облаштувати місця перебування безхатченків, де вони зможуть отримати необхідну допомогу та підтримку. Підписати петицію можна тут.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з безхатьків бабла не намиєш
Відповісти
другими словами можу сказати: поверніть витверезники та міліцію!!
Відповісти
треба не тільки біля церков влаштовувати прихистки,а й біля маєтків олігархів які довели країну до такого стану,що людей знецінено до рівня тварин!
Відповісти
Не всі, але багато безхатьків самі винні у тому як живуть, і хоч якось можуть постояти за себе. Тварина не винна що народилась на світ, тварина не вживає спиртне, наркотики. Сита тварина не буде красти їжу. ТВАРИНА НА ВІДМІНУ ВІД ЛЮДИНИ НЕ МОЖЕ ПОСТОЯТИ ЗА СЕБЕ.
Відповісти
Тварина не винна шо народилась на світ?? А людина значить винна??
Схоже у вас в голові троха тево, - каша))
Відповісти
Коли людина народжується,вона теж ні на що не впливає. Але потім у людини є хоч якийсь вибір, жити чесно чи красти. Пити горілку і опуститись до бомжа. У тварини такого вибору немає. Все залежить від везіння, зявилась вона на вулиці і все життя буде боротись за життя, чи десь у людей, які не будуть з неї знущатись. У такому випадку у тварини буде хоча б сите життя. Так що в мене в голові все в порядку, і надіюсь у вашій голові я прояснив ситуацію.
Відповісти
Петиція Дуже Хороша!
Хотів би підписати її, але дякуючи тим, хто зажадав питати номер мобільного для реєстрації, НЕ БУДУ.
Бо ясно нащо їм номер - якась чинуша колись подзвонить і начне мусолити "шо ти підписав?"... а нашо, а то а сьо... Забагато даних як для звичайної собі петиції...
Відповісти
але ,колись,при тій країні "бомжиків" не було,згоден,
А зараз їх розвелося,який висновок, тоді (хай сяка-така влада) ,нехай косо-криво,але дбала про людей,а теперішня на людей "болт забила"...(
Відповісти
Повністю з вами згідний. Зараз в Україні влади немає. Є ублюдки які забили на закони, і живуть як їм хочеться. А всякі авакови та інші уроди їх покривають. Вихід один- утилізація цієї влади.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні