60 років тому волинянка стала віце-міс Всесвіту. ФОТО

7
3
60 років тому волинянка стала віце-міс Всесвіту. ФОТО
60 років тому Аліція Бобровська із міста Володимир-Волинський стала IV Віце-міс Всесвіту.

Аліція Бобровська народилася в 1936 році у Володимирі-Волинському. Коли Аліції виповнилось дев’ять років, її сім’я переїхала до Польщі, де постійно переїжджала з місця на місце, врешті-решт оселившись на півночі у Гданську.

В 1957 році на першому післявоєнному конкурсі Міс Полонія, який проходив у Кракові, Аліція здобула перемогу (перед тим останній конкурс був у 1937 в Парижі). Перемога дала можливість взяти участь в конкурсі Міс Всесвіт в 1958 році, який проходив в штаті Каліфорнія, США.

За результати балів, Аліція стала IV Віце-міс Всесвіту, не будучи професійною моделлю. Останніми словами учасниці на конкурсі були «God bless America and Poland too». Це викликало величезне схвалення публіки.

Одразу після конкурсу, перед 22-річною Віце-міс відкрились нові горизонти, а саме їй було запропоновано престижну роботу в індустрії краси США. Член журі конкурсу актор Марлон Брандо був зачарований красою конкурсантки і запропонував їй велике майбутнє в Голівуді, але Аліція не погодилась на вмовляння.

Всесвітньо відома корпорація косметики Max Factor захотіла, щоб Бобровська стала обличчям бренду на рік, але Аліція відмовилась від контракту і поквапилась до коханого, який чекав її в Польщі. Крім того, дівчині потрібно було закінчити навчання.

В 1959 році вона отримала диплом лялькового відділу Краківської державної вищої театральної школи імені Людвіга Сольського. Перший кінодебют відбувся в 1960 році в фільмі «Сучасна історія». Найвідоміші фільми з участю Аліції «Подружжя з розуму», «Канікули ката», «Його дві дружини», «Велике кохання Бальзака», «Візит», «Париж-Варшава без візи», «Сучасна історія».

Нагадаємо, дівчина з Нововолинська Яна Власюк в рамках конкурсу Mrs. Globe отримала титул друга віце-місіс США та місіс Чорне море.

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вона з кашубів.
Відповісти
Родилась в Володимирі.
Відповісти
Той що? Вона себе не вважала українкою. Багато хто народився на Волині...
Відповісти
На жаль більше ніхто з Волині не перемагав на конкурсах такого рівня і що тоді?
Відповісти
Гарна жінка.
Відповісти
Які страшні тоді були купальники...
Відповісти
Ніякого ботекса і сілікона.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні