Не було випадків, щоб вакцина провокувала захворювання, - волинський педіатр

8
2
Не було випадків, щоб вакцина провокувала захворювання, - волинський педіатр
Лікар-педіатр Галина Хомюк каже, що за час її практики не було жодного випадку, коли вакцина провокувала захворювання.

На її думку, основною причиною спалаху кору є відмова від вакцинації, - пише Володимир Медіа.

"За 35 років моєї практики не було жодного випадку, коли вакцина спровокувала захворювання. Хоча приходять мами, котрі стверджують, що після щеплення діти захворіли на ДЦП. Хочу запевнити, такого не може бути. Ознаки дитячого церебрального паралічу можна визначити з шести місяців, у деяких випадках початкову стадію – у три. А ми першу вакцинацію проводимо у двомісячному віці", - каже лікар.

Педіатр розповідає, що перед щепленням дитину оглядає лікар, який визначає, чи та є здоровою.

"Тож коли дитині через кілька місяців виставляють діагноз, мами чомусь пов’язують це зі щепленням. Хоча причини бувають різними: внутрішньоутробна інфекція, наприклад, яка дала ускладнення, інші захворювання, але у жодному разі не вакцина. Однак варто зауважити, вона може викликати побічні дії, які описуються в інструкції. Та коли мама напередодні помітила якісь зміни, наприклад, підвищену температуру, червоне горло, закладений ніс, обов’язково має повідомити про це лікаря, і тоді робиться медичний відвід. Краще кілька днів поспостерігати за станом малечі, а тоді приймати рішення", - зазначила Галина Хомюк.

За словами лікаря, у Володимирі-Волинському 50 відсотків мам відмовлялись робити дітям щеплення.

"Та коли хвороба набрала обертів, половина з них змінила свою думку і таки погодилась на вакцинацію. На сьогодні 75 відсотків хворих на кір – це не щеплені діти. Є й такі, які були вакциновані, але теж підхопили інфекцію, оскільки вакцинація була зроблена у шестирічному віці, коли імунітет уже згас. Висновки напрошуються самі. Від вчасно зробленого щеплення залежить не тільки здоров’я, а й життя дітей. Пригадую, як одного разу у кабінет принесли дитину на руках. Зі слів батьків, вона впала на ноги. Обстеживши, лікарі діагностували поліомієліт. З’ясувалось, малеча була не вакцинована", - додала педіатр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а коли після Вашої такої необхідної і хорошої вакцинації ЗДОРОВА дитина нормально на ноги стати не могла,ходити реально не могла, це така вакцинація...тільки СЛАВА БОГУ, що зараз бігає!
Для чого ці казки, відмовляються і правильно роблять!
Відповісти
ВІДВЕРТА БРЕХНЯ !!!
Відповісти
ЖАХЛИВІ НАСЛІДКИ ВАКЦИНАЦІЇ ВЖЕ 16 РІК РОЗГРІБАЄМО НА ВЛАСНИХ ДІТЯХ...
Відповісти
Потрібно запитати в Лікаря-педіатра Галини Хомюк, чи є в неї діти і чи вона вакцинує своїх дітей, якщо так то якими вакцинами і від чого конкретно?
Відповісти
То закупіть нормальні європейські вакцини везіть, а незрозуміло що з Індії та ефіопії!
Відповісти
Так жеж бабулєтіків з європейских вакцин не піднімеш, хіба що з тих в яких вже підходить срок придатності. Ти більше, що Китай - копіює техніку/одяг всіх брендів, а Індія - копіює ліки всіх брендів. Ось так і виходить: з Китаю Абібас та АюФон, з Індії - Петнаксиміяс якийсь.
Відповісти
ага,хвороб не провокує-зразу гроб з кришкою..(прости боже)
Відповісти
Вакцинація це бізнес чиновників. Закуповують найдешевше, по документах вакцина найдорожча, різницю собі в кишеню. От вам і новий лексус, по ціні запорожця. Трошки йде різним шавкам щоб рекламували вакцину. Коли вакциною скалічать дитину, знову заробляють лікарі, які нічого не зробивши стрижуть гривні. Для влади ми Українці просто стадо яке можна доїти, медициною, тарифами на газ, електроенергію. Навіть похорони людини для чиновника бізнес.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні