Захворюваність на кір на Волині пішла на спад

0
-3
Захворюваність на кір на Волині пішла на спад
За тиждень з 9 по 15 червня на кір захворіли 55 мешканців Волині: це на 40% менше, ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 90 осіб з цією хворобою.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Усе ж в окремих районах спостерігається тенденція до зростання рівня захворюваності.

80% від усіх хворих припадають на 4 адміністративні території: Ратнівський район (захворіло 18 осіб), м. Ковель (13 осіб), м. Нововолинськ (7 осіб), Луцький район (6 осіб).

Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Як і раніше, не зафіксована захворюваність лише в Любешівському районі.

60% від усіх захворілих за останній тиждень становлять діти віком до 17 років (33 особи), в тому числі 5 дітей до 1 року.

Найбільш ураженою виявились вікова група 0–4 роки, це 48% від усіх дітей, котрі звернулись по медичну допомогу. Із числа дорослих (22 особи) захворіли двоє медичних працівників.

Читати також: На Волині на кір хворіють медики, освітяни та маршрутники

Найвищий ризик поширення інфекції серед нещеплених - таких виявилось 64% від усіх постраждалих.

Відсоток госпіталізованих становить 42, у них захворювання протікає із середнім ступенем важкості. Інші хворі лікуються в домашніх умовах.

За цей же період зареєстрували 3 нових спалахи кору в побуті: у м. Ковелі, у с. Боратин Луцького району та в с. Річиця Ратнівського району, в котрих захворіло 11 осіб, 9 із них діти.

З початку року кількість хворих на кір в області збільшилась до 968 осіб. За цей же період в Україні захворіло понад 20 тисяч осіб, від ускладнень кору померло одинадцять осіб: семеро дітей та четверо дорослих.

Медики нагадують, що ліків від кору не існує. Заробігти захворюванню може лише імунізація. І запевняють: достатня кількість вакцини КПК «Пріорикс» виробництва «Глаксо Сміт Кляйн» (Бельгія) є в кожному районі області.
Теги: здоров'я, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні