На Волині дідусеві «влупили» штраф за підпал торфовищ

0
1
На Волині дідусеві «влупили» штраф за підпал торфовищ
У Маневицькому районі знайшли і покарали винного у підпалі півгектара торфовищ. Ним виявився місцевий дідусь.

Про це повідомляє газета Волинь-нова.

Пожежа виникла поблизу села Комарове Маневицького району ще 11 червня. Приборкання вогняної стихії на торфополі площею півгектара триває донині. Там працюють 9 рятувальників.

За попередніми даними, вже встановлено особу винуватця - це 72-річний місцевий житель Адам Слюсарчук, який спалював залишки рослинності після сінокосу і спричинив загорання на торфовищі. Екологічна інспекція оштрафувала його на 306 гривень.

"В області оголошено найвищий рівень пожежонебезпеки. Нині зареєстровано 68 пожеж в екосистемах на площі понад 55 гектарів. Торік ситуація була ідентична. В усіх випадках першопричиною стала людська необережність з вогнем або зумисне спалювання сухої трави, бур’янів чи сміття. Тож нині саме від пересічного волинянина залежить збереження природи", - коментує ситуацію начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук.

За минулий тиждень в області трапилося 7 пожеж на торфовищах площею понад 5 гектарів. Зокрема, загорання сталися поблизу сіл Замшани на Ратнівщині, Тупали та Ревушки Турійського району. На Любешівщині палало торфовище в урочищі Бистраж неподалік Дольська, а в Камінь-Каширському районі — в урочищі Скумор’є, що біля Радошинки.

Щоб не допустити пожеж, заборонено використання у лісосмугах та на відкритих площах вогню, в’їзд автотранспортними засобами на територію лісових насаджень. У суху спекотну погоду трава може спалахнути навіть від недопалка, викинутого на узбіччя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні