Пасічникам з Волині, у яких загинули бджоли, виплачують компенсацію

4
-1
Пасічникам з Волині, у яких загинули бджоли, виплачують компенсацію
Пасічникам з Волині, у яких потруїли бджіл, почали виплачувати грошову компенсацію. Десятеро приймають її, а четверо принципово підуть до суду.

Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко під час оперативної наради в ОДА у середу, 13 червня.

За його словами, робоча група рекомендувала видати грошову компенсацію. 14 із 17 пасічників провели розмову разом із представниками фірми ТОВ імені Лесі Українки.

Десятьом вже виплачена компенсація. А решта чотири через принципову позицію підуть в суд.

Голова ОДА Олександр Савченко заявив, що буде перевіряти правдивість цієї інформації.

"Я змушений перепровірити інформацію. Бо все не так райдужно, як ви кажете. Я повинен особисто зустрітись із бджолярами", - зазначив голова Волинської ОДА.

Нагадаємо, наприкінці травня пасіки Турійського району суттєво постраждали через ріпакові поля, які місцеве фермерське господарство обробило інсектицидами. У результати чимало бджіл загинули.

Також раніше повідомлялось, що мед на пасіках, де масово гинули бджоли - безпечний для вживання. Такий висновок зробили експерти Держпродспоживслужби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надзвичайно важлива проблема, можна сказати катастрофа місцевого масштабу. Боюся, що може настати голод із за нестачі меду. Чи вже бля немає чим займатися?
Відповісти
Не загинули, а частково загинули, а вірніше сім`ї зменшилися на 10% і ті вже відновилися. Робоча бджола в сезон медозбору живе 15—20 днів.
Відповісти
Назвіть,будь ласка,хто такий цей фермер? Невже він (воно більше підходить) такий всесильний , його всі бояться. Невже в його немає прізвища.Робити пакощі людям він може , а піддати його громадському осуду і то не можна, бо сподіватися на справедливий суд марна справа.Ось такі реаліі.Подібне трапилося в господарстві Шумського. Попередили пасічників через сільраду с. Коршів, що будуть обробляти ріпак в четверг , а обробили в середу. Що з цими негідниками робити? Скажете судитися.Шумський найме адвокатів і викрутится. Око за око більш дієве, ніж підстав праву щоку...
Відповісти
Ну які пакості. Ви так говорите нібито їх спеціально ходили і кропили. Всі кроплять. Люди кроплять, господарства кроплять, бо знають не покропиш шиш будеш мати . Кожен рік загибелі фіксують, а цей рік просто аномальний по всій україні он загибелі. У нас в області мабуть з усіх областей менше всього. Просто крику наробили більше всього. Почитайте перші статті загинуло 400 вуликів... і т . д . Все буде. ок.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні