На Волині розцвіли унікальні квіти. ФОТО

0
-1
На Волині розцвіли унікальні квіти. ФОТО
У Ківерцівському національному природному парку "Цуманська пуща" розквітли зозулині черевички. – рослина, яка зацвітає лише на 18-й рік.

Назву рослина дістала за схожість квітки з черевичком. Видову назву утворено від латинського слова, що означає черевичок, інформують у прес-службі “Цуманської пущі”.

Ця рослина з родини орхідні, іними словами – “рідна сестра” орхідеї. Ця назва перекладається з латинської мови як нога Кіпріди (Кіпріда — одне з грецьких імен богині краси Афродіти, за римською міфологією Венери).

Це багаторічна кореневищна трав'яна рослина до 35 см заввишки. Квіти у неї – великі, рідкісної краси з поєднанням червоного і жовтого кольорів. За формою нагадують черевичок.

Зміна екологічних умов, осушення боліт, зривання квіток на букети призвели до зникнення цього виду в багатьох місцях. Рослина дуже повільно поновлюється. З насіння зацвітає на 18-й рік.

Занесена до Червоної книги України а також охороняється і на міжнародному рівні.

Зозулині черевички зображені на двогривневій монеті 2016 року
Зозулині черевички зображені на двогривневій монеті 2016 року
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні