Біля Луцька досі працює скандальна підпільна клініка для наркоманів. ВІДЕО

0
0
Біля Луцька досі працює скандальна підпільна клініка для наркоманів. ВІДЕО
У селі Гаразджа Луцького району досі працює так званий реабілітаційний центр "Волна+", де утримували наркозалежних людей.

Йдеться про клініку під Луцьком, де незаконно утримували хворих. У них забирали мобільні телефони та верхній одяг, змушували називати себе протестантами та постійно молитися, - йдеться у сюжеті "12 каналу".

Нагадаємо, у селі Гаразджа у листопаді 2017 року правоохоронці знайшли приміщення, де учасники так званого реабілітаційного центру "Волна" утримували наркозалежних людей.

Вибратися з будинку пацієнти не могли – вікна були загратовані. Нині їхній сайт активний.

Хоча, прокуратура й відкрила низку кримінальних проваджень стосовно філій по всій Україні. Втім – на роботу закладів це не вплинуло. Його представники, номер телефону яких вказаний на сайті, продовжують агітувати хворих. Лікування пропонують у великих центрах в Полтаві, Івано-Франківську та Одесі, але – можна і в Луцьку.

Центр не працював у Луцькому районі останні півроку. Втім, зараз навіть місцеві кажуть, що помітили нових людей. До озера майже щодня ходять більше 10-ти чоловіків, яких раніше ніхто в селі не бачив. Так триває уже місяць. Виявляється – у приміщенні колишньої клініки тепер інша організація – Ренесанс. Організація нова, а напрям роботи – такий самий. Раніше їхня клініка працювала у Луцьку тепер – переїхали за місто.

Очільник центру додає, що про “Волну плюс” чув лише від нових сусідів. Куди вона переїхала – ніхто не знає, а її представники готові “видати” адресу лише під час зустрічі з потенційним клієнтом. Зараз прокуратура передала справу щодо утримання громадян проти їх волі до суду. Організаторам та виконавцям загрожує позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні