Навчань не було, ліки та машини старезні, - волинський лікар про АТО

0
13
Навчань не було, ліки та машини старезні, - волинський лікар про АТО
Лікар-анестезіолог із Нововолинська розповів про реалії служби в АТО. Починали із поламаних машин, військового керівництва не було, як і навчань.

Про це йдеться у інтерв'ю Волинь Нової.

Олексій Максимів - лікар–анастезіолог Нововолинської центральної міської лікарні. Наприкінці березня-початку квітня його призвали на військові збори.

"Перші тижні був справжній жах. Законсервована техніка зразка 1969–1979 років, відповідно укомплектовані й медпрепарати, датовані минулим століттям. Назбиралося два десятилітрових відра з бинтами і ще деякими лікарськими засобами, якими можна було тільки зупинити кровотечу при порізі пальця", - пригадує чоловік.

Військові вирушили в Рівне для бойового злагодження. По дорозі перші автомобілі і БТРи заглохли. Біля Володимир–Волинського цукрового заводу двигуни повиходили з ладу. На місце добирались цілий день.

"На 200 цивільних — ​один контрактник. Як палатку поставити, ніхто не знає. «Загуглили» через інтернет мобільними телефонами відповідні інструкції, почали вчитуватися — ​і так налагоджувати військовий побут", - розповідає лікар.

Та додає: "Не було загального військового керівництва, ніхто не проводив ні теоретичних, ні практичних завдань, тільки випустили по два ріжки патронів з автомата".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні