На Волині через смерть жінки звільнили диспетчера «швидкої»

3
5
На Волині через смерть жінки звільнили диспетчера «швидкої»
У селищі Іваничі померла журналістка Ольга Холмецька. Перед смертю вона телефонувала до диспетчера Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медецини катастроф.

Рідні жінки стверджують, що диспетчер проігнорував виклик, тому "швидка" не приїхала, - пише "Буг".

Натомість лікарі кажуть, що "швидка" не могла виїхати на виклик, тому що жінка не назвала точної адреси, а диспетчер, який говорив з Ольгою Холмецькою вже звільнений.

Розмова з диспетчером "швидкої" стала останньою для Ольги Холмецької. Вдома не було нікого, чоловік затримався у Києві через поломку автомобіля. Жінку знайшли мертвою через день, поряд лежав телефон.

Ольга Холмецька на роботі скаржилася на проблеми зі здоров’ям. Колегам вона розповідала, що у Іваничівській ЦРЛ їй сказали лікувати бронхіт.

“Я третій день лежу з температурою, не збивається… Зранку піду до лікаря. Мій стан мені не подобається”, – писала вона 27-го травня.

У цей же день о 23:11 було отримане останнє її повідомлення у мережі Фейсбук, яке стосувалося роботи.

Чоловік Холмецької розповідає, що його дружина і справді збиралася в лікарню. У будинку знайшли її тіло і кульок із зібраними речами.

Однак 28-го травня близько 17:00 жінці стало дуже погано і вона звернулася на “103”. Диспетчер з приймання викликів і передачі їх виїзним бригадам швидкої, як видно зі стенограми, не поцікавилася адресою проживання людини, від якої був виклик.

Завідувач центральної оперативної диспетчерської Сергій Абрамов у коментарі інтернет-виданню "Волинь24" розповів, що диспетчера вже звільнили з посади без права поновлення.
Стенограма виклику
Стенограма виклику
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мурашки по шкірі від цієї стенограми...
Відповісти
В шоці від диспетчера. "будете вичитати, трубку положу", "як ви без свідомості, як ви зі мною говорите" - це що? це розмова з людиною, яка телефонує на 103? Жах!
Відповісти
Померла, бо не дозвонилася в швидку.....!!!!!!!!! Це тільки в Україні таке буває!!!! А диспетчера треба за таке в тюрму, щоб знав, як гратись людськими життями..!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні