Прокуратура перевірятиме, чи законно деякі бійці отримали «учасника»

3
-1
Прокуратура перевірятиме, чи законно деякі бійці отримали «учасника»
Військова прокуратура перевірятиме законність отримання окремими військовослужбовцями статусу учасника бойових дій.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

«Провівши моніторинг засобів масової інформації, у тому числі соцмереж, та прийом громадян – учасників АТО, установила, що серед діючих та колишніх військовослужбовців учасників АТО виникла соціальна напруга, викликана отриманням окремими військовослужбовцями статусу учасника бойових дій. Йдеться про осіб, котрі знаходилися в тилу і фактичної участі у бойових діях не брали», - йдеться у повідомленні.

«Деякі військовослужбовці перебували у штабах військових частин в зоні проведення бойових дій декілька днів, до прикладу, 3-5, а згодом, у лічені тижні, отримали статус УБД», - повідомляє прокуратура.

«Крім того, деякі з військовослужбовців лише формально були включені в склад сил та засобів, які залучались та брали безпосередню участь в АТО на території Донецької та Луганської областей, забезпеченні її проведення. Такі особи отримали статус УБД та, відповідно, пільги і грошові виплати, передбачені нормативними актами», - додають у повідомленні.

«З метою уникнення соціальної напруги та вжиття дієвих заходів, військова прокуратура регіону проведе вивчення законності надання статусу учасника бойових дій, за результатами якого буде вирішено питання із вжиття заходів відповідного реагування», - зазначив тимчасово виконувач обов'язків військового прокурора регіону Михайло Балан і додав, що в державі потрібно припинити так званий «військовий туризм» у зону проведення Операції Об'єднаних сил.

Довідково: статус учасника бойових дій надається: військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ДПС, Держспецтрансслужби, військовослужбовцям військових прокуратур, особам рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення АТО ДФС, МВС, Управління держохорони, Держспецзв’язку, ДСНС, ДКВС, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також особам добровольчих формувань, що були включені до складу ЗС, МВС, НП, Нацгвардії та інших утворених, відповідно до законів України, військових формувань та правоохоронних органів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А свої прокурорські ряди теж перевірять? Депутати майже всі туди їздили, мабуть не дарма.
Відповісти
Перевірте Аркадія Соломатіна та Пашу Данильчука...
Відповісти
Так прокурори ж самі по штаба і сиділи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні