--> Рак молочної залози можна вилікувати, — волинський лікар | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рак молочної залози можна вилікувати, — волинський лікар

0
8
Рак молочної залози можна вилікувати, — волинський лікар
Колишній керівник Волинського обласного онкодиспансеру Орест Андрусенко розповів, що онкологічні хвороби молочної залози виліковні майже на 100%.

Метою ранньої діагностики, про яку так багато говорять спеціалісти і якою, на жаль, нехтують люди - виявити онкологію на першій стадії", пише "Волинь".

Орест Андрусенко наголошує, якщо новоутворення виявиться злоякісним (рак І–ІІ стадій), лікування все одно дасть позитивний результат, коштуватиме набагато дешевше, а тривалість і якість життя значно покращиться. Адже на початку достатньо зробити тільки операцію, а вже після, можливо, доведеться підключати променеву та хіміотерапію, які обійдуться хворому у 25–30 разів дешевше, ніж лікування таких хворих на ІІІ стадії.

"Профілактика онкозахворюваності має дві складові: первинну— контроль за тим, щоб в організм не потрапляли канцерогени, і вторинну — ​власне виявлення передракових захворювань (мастопатій, вузлових форм, кіст), які з часом можуть перейти в злоякісні, та їхнього лікування", — ​пояснює хірург.

Він додає, що виявлення передракових захворювань та онкопатології на ранніх стадіях забезпечується організаційних заходів для обстеження населення із використанням спеціальної апаратури — ​УЗД, мамографів.

"Онкологічний скринінг (від англійської просіювання) допомагає знайти як передракові захворювання грудей, так і новоутворення, що вже переродилися в злоякісні (рак на ранніх І–ІІ стадіях), які поки що обмежені одним органом. Пухлини розміром від 0,3 до 0,8 сантиметра майже на 100% піддаються лікуванню. Але якщо процес поширився і зачепив лімфатичні вузли, шанси на одужання зменшуються", - каже лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні