--> Конфлікт на Волині: у селян вимагають знести переправу через Стир. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Конфлікт на Волині: у селян вимагають знести переправу через Стир. ВІДЕО

3
-2
Конфлікт на Волині: у селян вимагають знести переправу через Стир. ВІДЕО
У селі Боровичі Маневицького району у жителів вимагають знести переправу через Стир. Мовляв, вона заважає розвитку судноплавства.

Місцеві ж мешканці наполягають - не чіпати пором, бо з їх слів, він для села має стратегічне значення, - йдеться у сюжеті Суспільного.

Натомість місцевий пастух через переправу жене десятки корів.

"Тут і люди сіно возять, худобу переводять випасати. Якщо ойго забрати, то як люди мають це все робити? Вплав? І що та держава хоче добитись: розведення худоби чи вимирання? Бо без переправи худобу ніхто розводити не буде" - зазначає житель села Боровичі Віталій Волошко.

А також додає: "Це наша переправа, ми без неї ніяк і нікому не віддамо. Будемо перекривати дороги, кар'єри, але відстоємо свої інтереси, а не якогось олігарха".

Місцевий рибалка Віталій Осипович каже, що має свій гумовий човен, яким важко плавати по воді. Не кажучи вже про великі човни. Він наголошує, що спершу потрібно почистити річку, а тоді думати - лишати переправу чи ні.

Тим часом працівники "Укртрансбезпеки" складають протоколи про невиконання їхнього припису.

Водночас староста селищної ради Тамара Мандзюк каже, що разом із місцевими буде працювати над питанням, як залишити хоча б один із двох поромів.

Загалом у Маневицькому районі таких наплавних переправ є п'ять. Жодну з них на вимогу працівників "Укртрансбезпеки" не демонтували.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні трансбезпеківці, поки у нас замість доріг суцільна яма, не лізьте куди вас не просять. Там можна втопитись.
Відповісти
Засипати, і забути проблеми,- непотрібом та шкідниками: президентом, міністрами, депутатами та іншим місцевим відходом!
Відповісти
яке судноплавство?! По Стиру років зо тридцять окрім байдарок,і маломірних моторок нічого "не ходило"Там так все замулено...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні