«Хочеш сісти? Бери таксі»: лучани посперечались через літніх людей у маршрутках

23
-6
«Хочеш сісти? Бери таксі»: лучани посперечались через літніх людей у маршрутках
У соцмережі лучани посперечалися, через людей похилого віку, які їздять зранку у маршрутках.

Суперечка виникла у Фейсбуці під дописом Вікторії Євгеніївни, яка вважає, що молодь не зобов'язана поступатися місцем людям похилого віку.

"Дійшла сьогодні висновку, що коли над тобою о 7-й ранку в тролейбусі бабулька каже: "могла б встати і уступини мені місце ніякої поваги немає до старших", то Ви сміливо можете відповісти "пішла ти в сраку стара карга". Чому панянка похилого віку думає, що має право принижувати молодь? Чому вона думає, що може звертатися на "Ти" і розказувати, що я щось "должна"? Почнемо з того, що повага - це почуття, яке виникає з хороших якостей людини. Тож я не можу тебе поважати чи не поважати. Я молода, але - це не означає, що я можу стояти. І вже якщо ти, о 7-й ранку їдеш кудись то ти можеш і стояти і бляха не пи***ти. Я тобі не зобовязана звільняти місце. Важко стояти? Сиди вдома", - пише Вікторія Євгеніївна у Фейсбуці.

Думки лучан у коментарях під дописом розділилися. Дехто вважає, що поступитися місцем старшій людині - обов'язок молоді, дехто, навпаки, погоджується з автором посту.

Ліліана Онофрук Це жах...куди котиться цей світ. Ніякої культури і виховання. напевно думає що все життя буде молодою

Vitaliya Shklyaruk По перше: бабулька о 7 ранку могла їхати у лікарню і їй дійсно важко стояти. Моглаб не позоритися написавши це. Від таких, як ти і портиться покоління.

Іванна Солтис Дуже обурює , коли представниКи старшого покоління ТИкають( і вважають, що мають права вичитувати і повчати молодь( Більш , ніж переконана , якби вона ввічливо попросила поступитись місцем - не було б жодних проблем і таких постів!

Nataly Klimko Щойно їхала в маршрутці. Всі сидячі місця зайняті, сидять жінки і молодий чоловік. Зайшла вагітна, місцем поступилася жінка, в центрі знову заходить вагітна, чоловік продовжує сидіти, біля 4 школи заходять маленькі дітки, чодовік продовжує сидіти, на зупинці біля автозаводу зайшла літня жінка і попросила в вагітної дівчини поступитися місцем. А ЧОЛОВІК ПРОДОВЖУЄ СИДІТИ, піднявся маленький хлопчик. Зробила зауваження, мовляв можливо ви б мали поступитися. Сказав, я не бачив і далі продовжив сидіти!

Тетяна Ващук Ну... дати місце бабусі це святе. Як їздять наші водії то і молодь літає по салону. Але те що вони наглі і некультурні підтримую.

Богдан Фількевич Повторюю знову для стада баранів і коз які все думають що їх мають усі поважати і... не хто вам не чим не зобов'язаний тим більше з незнайомих поважати вас не хто не буде за просто так, кожен вирішує кому і що дати поступитися і так далі, якщо мова про громадський транспорт так він в Першу чергу ГРОМАДСЬКИЙ а НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ НЕМІЧНИХ ВАГІТНИХ І ТАК ДАЛІ... хочеш сидіти чекай наступний автобус тролейбус маршрунте таксі або БЕРИ ТАКСІ і їдь часто так на роботу добираюсь мені не жалко тих 50-60грн щоб в жару не їхати в тих маршрутках

Olia Dyshko І саравді повинна бути взаємоввічливість.
Я завжди поступлюсь місцем ,коли бачу людину похилого віку ,але якось була їхала і дуже погано себе почувала ,то ну не могла я встати бо тоді б сама впала ,і реально чекала на те ,що хтось інший поступиться місцем.

Ігор Михальчук Немає різниці на ти, ви потрібно поважати старість. Людина дожила до того віку, а чи ти доживеш до нього? Судячи з твого виховання, перепрошую, відсутністю, ти підкреслюєш свою повну деградацію. Саме ось такі і створюють ганебну думку про молоде покоління.

Leonid Ltv Litvinchuk Я працюю на роботі з позмінним графіком, і часто їдучи з нічної зміни з ранку, ловлю подібні погляди в свою сторону, так з вічливості встати тре, але говорити про те що хтось зобов'язаний це бо він відітєлі молодший, ну ви мене вибачте, а молодший шо, не втомлюється!?
Хоча ситуації бувають різні...

Olya Rud З нещодавньої розмови бабулічок в тролейбусі: "Чого та молодьож в тролейбус пхається, молоді хай в маршрутках їздять, мають гроші".
Так що, дорогенькі, тролейбуси - бабусям!)

Nadiya Bohajchuk Якщо подивитися і добре подумати то ніхто нікому нічого не повинен. Це громадський транспорт! Хто сів той сидить кому дісталося стояти постоіть, завтра буде наоборот я стою а він сидить. А принижувати молодь кожний день не потрібно! Хто дійсно не може стояти повинен чемно попросити. Чого ми не беремо до уваги що пенсіонер менше має навантажень як молодь! Вони до речі ідуть на роботу і не завжди легку. А після роботи чекають дома діти і чоловік де уроки стірка кухня...... І ще не все на той вихідний треба іхати до батьків , бо батьки також претендують на увагу і повагу. Мені наприклад шкода нашу молодь яка живе постійно в стресі. А ми повинні любити наших дітей.

Оля Остапчук Ось в цьому пості і виражається культура виховання. Ніякої поваги до старшого покоління. Не хочеш-не вставай. Навіщо обзивати? І яке тобі діло куди вона їде о 7 ранку? З власного досвіду скажу що їздила на 9 місяці ваг. в маршрутці, і ніхто ніколи не поступився місцем. Було не настільки важко як лячно, що хтось може ненароком зачепити живіт.Але всім пофіг, і це дуже-дуже прикро....
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бабулька корсно стояти, чим більше будуть рухатись ,тим довше проживуть.
Відповісти
То хай запропонує всіх старих, вагітних і інвалідів вивезти з міста загородити парканом, щоб не мішали їздити сидячи таким кобилякам як авторка ганебного посту!!!!!!!!
Відповісти
Вміти поважати інших - це стержень виховання в родині. Дорогі молоді дівчатка і особливо хлопці. Коли вам буде за 50, ви по іншому будете дивитися на молодих людей яким по 18-30 років. Цінності і думки в житті міняються. Але пам'ятайте, що коли ви робите щось приємне і позитивне, в першу чергу це звеличує вас. Якби ми навчилися жити в позитиві...то й життя мало б більш привабливі фарби.
Відповісти
з такою деградованою молоддю їх у 50 прийдешня молодь буде просто копняками виганяти з транспорту. пішки будуть ходити
Відповісти
Люди не рийте самі собі яму.Ми теж будемо старі.
Відповісти
Згідний з тим,що не варто людям похилого віку ображати чи то молодих людей,чи своїх ровесників.ҐПоваги до них це не додає.Ну а молодь... Прийде час,коли і до вас будуть ставитись,як ви зараз ставитесь до людей похилого віку. Це залежить від вас. Чи,можливо,ви сподіваєтесь,що старість вас обмине? Ну хіба що помрете рано. А дай вам Бог дожити до старості і відчути всі "прелести" цього віку.Але і хамство людей похилого віку непідтримую,тоді чим вони відрізняються від хамовитої молоді.
Відповісти
Пробачте за помилки.
Відповісти
Не пробачу!
Відповісти
Як на мене все в межах. Я поступаюсь мысцем в транспорті тільки вагітним. Всім відомо що місця для людей похилого віку інвалідів і т.д. на передній площадці. Так от і нехай туди сідають. Ато влізе екесь чудо, спочатку спортить настрій, потім всядеться, потім закрийте вікно бо дує, а потім яка ж херова молодь пішла.
Відповісти
бачив таких мудрагелів. банани у вуха вставить, тупо вилупиться у вікно і все йому побоку
Відповісти
Насправді це не конфлікт між молодими і старими. Це конфлікт між "совками" і "не совками". В СРСР дітям з дитячого саду втовкмачували в голову, що молодший поступається місцем старшому. Усюди і завжди. Хлопчик поступається місцем дівчинці. Усюди і завжди. На цьому постулаті, виросло не одне покоління "совків". Поважати треба не "старість" чи "стать", а поважати треба людину. Кожна людина має ПРАВО.
Порада одна - видавлюйте з себе "совка". Кожен день. По краплі. Інакше ніколи не виберемося з цього гною.
Відповісти
Ми завжди заявляємо про свої ПРАВА, але чомусь забуваємо за свої ОБОВ"ЯЗКИ.
Відповісти
Обов'язок поступатися місцем у транспорті?
Відповісти
А "включити" свої мізки і подумати,що може людині похилого віку важко стояти? Як? При цьому засунувши в ..... на деякий час амбіції щодо своїх прав.
Відповісти
Я і кажу про повагу. Повагу до людини. Не важливо, старий чи молодий, чоловік чи жінка.
Болять ноги - нахилися і тихенько (з повагою) попроси поступитися місцем. А ми що чуємо від "совка"? "Могла б встати і уступини мені місце ніякої поваги немає до старших".
Відповісти
ах ви паноньку такі прошені !!!!!! чекай-но, дай Бог, доживеш до 60. кожному воздасться по ділах його
Відповісти
Микола, я можу Ваші слова на свою адресу, розцінювати як прокляття чи заклинання, що має своєю метою магічною силою слова нанести мені шкоду, наславши на мене злий рок?
Відповісти
ви можете розцінювати це як хочете. думаю, Біблію ви читали. я мав на увазі, що як правило до людей відносяться так, як вони відносяться до інших. і це нормально. повага до старших - це справа вихованості і культури. і вам не спадає в голову, що ви ставите старшу людину в принизливе становище, коли змушуєте її вас просити уступити місце ?
Відповісти
Що стосується "стався до людей так, як хочеш, щоб ставилися до тебе", то думаю Ви мали на увазі бабусю яка з ненавистю і докором кинула Вікторії Євгеніївне (яка оплатила проїзд, присіла на вільне місце і має право їхати сидячи не менше, аніж ця бабуля): "могла б встати і уступити мені місце ніякої поваги немає до старших". Замість того, щоб з повагою звернутися до неї і попросити поступитися їй місце. У Вас Микола, як і в тій бабусі каже ген імперськості. Ви ніяково себе почуваєте, коли на рівних звертаєтеся до інших. І тим більше сказати слово "будь ласка". Куди там... Ви вважаєте себе вище інших. Вам всі винні.
Видавлюйте з себе совка, Микола.
Відповісти
мабуть вам варто видавити з себе зарозумілого невихованого людця, для якого відсутні елементарні норми моралі. зрештою, перед ким я розпинаюсь ? не дарма у Біблії сказано: не кидайте перли ваші перед свиньми
Відповісти
Давайте як в Спарті: всіх немічних будемо з гори скидати. Ото заживемо. Головне десь ненароком не проговоритись, що щось болить.
Відповісти
Богдан Фількевич. А якщо Ви теж колись будете немічним і їхаиимете в лікарню громадським транспортом. Чи Ви не плануєте постаріти і будете вічно молодим і борзим???
Відповісти
хочу висловити з цього приводу таку думку. Нещодавно була в одесі. Яка там висока культура поведінки. Їздила громадським транспортом і спостерігала як дідусь який ледве сам стояв помагав бабусі вийти з трамваю. І таке культурне поводження зі старшими було ледь не на кожному кроці. Молоді вставали, уступали місце жінкам. Звичайно приємно. Були і не вставали. Але це не страшно. Всяке буває. А в основному повага до старших велика. У нас в Луцьку далеко не так. Хоча різні бувають ситуації із молоддю. Але, якби це було б частіше у нас, культура була б висока, то такої теми не піднімали б. Так що поїдьте в одесу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні