Депутати Волинської облради підтримали помісну церкву в Україні

4
-1
Депутати Волинської облради підтримали помісну церкву в Україні
Депутати Волинської облради звернулися до Вселенського патріарха Варфоломія, архієпископа Константинополя-Нового Рима щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Про це йшлося під час сесії облради у четвер, 31 травня.

«Створення автокефальної православної церкви в Україні значною мірою зменшить можливості деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні, сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян», - йдеться у зверненні.

За словами автора проекту рішення Романа Карпюка, нині в Україні збирають підписи проти надання автокефалії, однак це важливе рішення потрібно підтримати.

«На Трійцю був у нас патріарх Філарет і він сказав, що надання томосу визнає українську церкву у світі», - зауважив він.

Відтак, волинські депутати підтримали ідею, аби надати автокефалію православній церкві в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це аксіома!!!
Відповісти
обнародуйте, хто як голосував. минулого разу один Колісник виявився здоровою людиною.
Відповісти
Приберіть церкви і попів, і НАРЕШТІ Україна піде уперед! А так, ця ГИДОТА тільки і працює на проДАжну владу НЕУКРАЇНСЬКУ, і свої власні кишені!!! Схаменіться, 21 сторіччя, а вас як дітей розводять!!!(
Відповісти
приберуть церкви,налізе ще більше різних сектантів,"святе" місце порожнім не буває,( тим більше коли там можна заробити).
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні