У Луцьку студентів селять по сусідству з інфекційною лікарнею

0
13
У Луцьку студентів селять по сусідству з інфекційною лікарнею
У Луцьку поряд з Волинською обласною інфекційною лікарнею знаходяться приміщення, в яких здають в оренду житло студентам.

Три будиночки на вулиці Шевченка 32, 34, 38 обладнані під гуртожитки та належать Волинській обласній організації УТОС.

Приміщення на вулиці Шевченка 32, 34, 36 - власність УТОСу
Приміщення на вулиці Шевченка 32, 34, 36 - власність УТОСу


Щоб дійти до приміщень, студенти мусять проходити через територію інфекційної лікарні. А самі будівлі розташовані всього за кілька метрів до приміщення інфекційної лікарні.

Проживають у цих будиночках переважно студенти Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського. Однак, за словами мешканців гуртожитку, студенти з інших закладів також мають можливість сюди заселитися.

Керівник УТОСу Юрій Симончук інформацію про оренду житла студентами підтвердив. Однак зазначив беруть туди не всіх.

Прохід до гуртожитків
Прохід до гуртожитків


"Хай студент сюди прийде, поговорить, розкаже: хто він, що він. Ви розумієте, мені тут не треба, щоб круті ходили. Не дай Бог, щоб вони мені десь тут пиво розпивали. Тому ми в індивідуальному порядку до того відносимся. Хто не любить порядку - хай сюди краще не йде, бо тоді його на третій день наші же вихователі випровадять звідси", - розповів Юрій Симончук.

Про те, скільки наразі в приміщеннях живе студентів, та яка вартість такого проживання, журналістам керівник УТОСу не розповів.

Одне з приміщень УТОСу
Одне з приміщень УТОСу


"Це в нас явище тимчасове (проживання, - ред.), бо це реабілітаційний центр. Зараз так склалося, що трошки робота звузилась, а тут сусіди приходять і просять чи можна... То ми якось домовляємось, вони офіційно гроші в касу дають", - розповів керівник.

Однак, як зазначили журналістам самі студенти, за місяць вони платять за гуртожиток по 500 гривень.

Всередині гуртожитку
Всередині гуртожитку


Ванна у гуртожитку
Ванна у гуртожитку


Натомість директор Волинського коледжу культури та мистецтв Юрій Панасюк переконує, що до поселення студентів у приміщеннях УТОСу справи не має.

"Це їхня приватна справа, і я не знаю, де хто проживає. Я знаю тих, хто живуть у нас в гуртожитку, бо я за це відповідаю. А про тих, хто десь іще живе, я нічого не знаю. І це їхнє право - можуть жити, де захочуть", - розповів директор.

"Свого часу я питав у нього, (директора УТОСу Юрія Симончука, - ред.) чи є якісь вільні площі, чи можуть студенти наші підійти. Підходили вони чи ні, я цього не знаю, і чи живуть там - також не знаю", - додав Юрій Панасюк.

Волинський коледж культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського
Волинський коледж культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського


Натомість в обласному управлінні Держпродспоживслужби кажуть, що у цій ситуації виникають питання не до того, на якій відстані від лікарні розташовані приміщення, а до того, яке цільове призначення будівель, в яких живуть студенти.

Так, зокрема, з карти Держгеокадастру бачимо, що цільове призначення будівлі "обслуговування адміністративних та навчальних приміщень".



"Тут питання не в тому, яка відстань до інфекційного стаціонару, а тут важливе цільове призначення. Питання в тому чи саме в цьому приміщенні можуть жити люди. Якщо воно призначене для інших цілей, то це вже не до нас. Це вже до тих, хто поселив студентів туди", - зазначив головний спеціаліст відділу санітарної охорони території ГУ Держпродспоживслужби в області Назар Орел.

Підготувала Аліна БЕКЕРУК (для Волинь24)

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні